"MAJKU SAM PRVI PUT SRELA 10 MINUTA PRE VENČANJA" Napustila ju je kao bebu, nije joj odgovarala na poruke, a onda se sve PROMENILO
Foto: Printscreen

LEPA PRIČA

"MAJKU SAM PRVI PUT SRELA 10 MINUTA PRE VENČANJA" Napustila ju je kao bebu, nije joj odgovarala na poruke, a onda se sve PROMENILO

Žena -

Dženi Bergman, koja je inače usvojena po rođenju, nakon 23 godine je koristila Fejsbuk da pronađe svoju biološku majku Džoan Vojdulu. Stupile su u kontakt, a ovaj susret im je zauvek promenio živote.

Žena koja je pronašla svoju biološku mamu na Fejsbuku srela ju je prvi put na svom venčanju, posle 23 godine. Dženi Bergman (30) usvojena je pri rođenju 1992. godine, nakon što je njena biološka majka Džoan Vojdula (52) bila zabrinuta da neće moći da joj pruži "kvalitet života kakav bi neko drugi mogao".

Odgajali su je usvojitelji Keli (63) i Majk (65) u Misuriju, ali je oduvek želela da upozna svoju biološku majku. Uprkos tome što se radilo o zatvorenom usvajanju, njena usvojiteljska porodica je podelila pismo koje je Džoan napisala kada je Dženi imala 10 godina – u kojem je otkriveno njeno puno ime.

Dženi je ušla u trag i pronašla svoju mamu na Fejsbuku sa 15 godina, ali je bila previše uplašena da joj pošalje poruku dok nije napunila 20 godina.

Dženi Bergman
foto: Printscreen Instagram

Nakon što nije dobila odgovor, pronašla je drugu ćerku svoje biološke mame, Nikol (27), poslala joj poruku i tako je počela da se povezuje sa svojom biološkom mamom.

Srele se prvi put na venčanju

Razgovarale su dve godine pre nego što su se nakratko srele prvi put na Dženinom venčanju. Svoju vezu dodatno su razvile kada je Dženi bila pozvana na Nikolino venčanje sedam godina kasnije. U julu 2023. srele su se u Kopenhagenu u Danskoj i Dženi je rekla da su se odmah zbližile i da su se "neverovatno" provele. Bilo je to prvi put da su dugo vremena provele zajedno ili bile same.

Dženi, koja živi i radi kao turistički vodič Hamburgu u Nemačkoj, rekla je:

- Upravo sam se našminkala i prošlo je 10 minuta dok nisam prošetala niz prolaz, a moja mama je rekla da je Džoan ovde. Ušla je kroz vrata i pomislila sam "o moj bože, ona je moj klon". Bio je to prelep trenutak. Na našem nedavnom putovanju ljudi bi nas jednostavno prepoznali kao mamu i ćerku jer toliko ličimo i tako se ponašamo. Šalimo se na isti način. Isto se krećemo i imamo isti osmeh. Bila sam zaprepašćena koliko smo brzo uspele da se povežemo.

Dženi Bergman
foto: Printscreen Instagram

Mama je imala 20 godina kada je zatrudnela

Džoan je saznala da je trudna kada je imala 20 godina, ali je sakrila trudnoću pošto nije bila sigurna ko je otac. Odletela je na Floridu iz Njujorka u šestom mesecu trudnoće da bi se porodila. Džoan, sertifikovani proizvođač vina, koja živi u Noksvilu u Tenesiju, rekla je:

- U svojoj glavi nisam osećala da ću joj pružiti kvalitet života kakav bi neko drugi mogao.

Džoana je potom imala dve ćerke - Nikol, 27, Samantu, 28 - i sina - Vudrou, 25, i nije znala ništa o Dženi - čak ni njeno ime.

Dženi su odgajali Keli, medicinska sestra sa skraćenim radnim vremenom, i Majk, penzionisani računovođa, i uvek je znala da je usvojena.

Dženi Bergman
foto: Printscreen Instagram

- Uopšte nisam ličila na njih. Nismo mnogo pričali o usvajanju. Uvek sam želela da pronađem svoju rođenu mamu. Znala sam njeno ime iz pisma koje mi je napisala. Sećam se da sam slala pisma Opri i Elen da vidim da li će mi pomoći da je pronađem.

Dženi je ušla u trag svojoj mami na Fejsbuku sa 15 godina, ali se "previše plašila" da joj se obrati.

- Imala je ceo ovaj život. Nisam želela da joj raznesem život.

Dok je bila na fakultetu, sa 20 godina, cimerka ju je ohrabrila da 2013. stupi u kontakt sa svojom majkom.

- Prilično sam se plašila da to uradim. Nije odgovorila i njena privatnost je bila vrlo zaštićena. Našla sam njenu ćerku preko njenog Fejsbuka i poslala joj poruku. Rekla sam, "hej, ovo je stvarno čudno, ali pokušavam da dođem do tvoje mame". Verovatno je delovalo jezivo. Džoana je bila sa njom u kolima baš u to vreme, pa se zaustavila i ispričala joj sve - rekla je Dženi.

Počele su da pričaju, ali se nisu videle do venčanja

Džoan i Dženi su odatle počele da razgovaraju, ali se nisu srele sve dok se ona nije udala za svog muža Florijana (32), programera aplikacija, 2015.

- Moja ćerka je pročitala čudnu poruku i ja sam mislila da je to prevara. Ali onda sam pomislila da sačekam malo da vidim sliku. Znala sam – to je ona, prisetila se Džoan.

Mama i ćerka su se prvi put srele na Dženinom venčanju 2015, pre nego što su se ponovo videle na Nikolinom venčanju u julu 2022.

- Osećala sam da ne mogu da se mešam u njen život - rekla je Dženi.

Uprkos stupanju u kontakt 10 godina ranije, Dženi i Džoan nikada nisu provodile vreme jedan na jedan da bi mogle bolje da se upoznaju – pa su odlučile da rezervišu i odu na putovanje samo njih dve. U julu 2023. su se našle u Kopenhagenu i provele pet dana povezujući se i istražujući grad.

- Bilo je neverovatno. Ne postoje reči koje mogu opisati koliko je neverovatno bilo provoditi vreme sa njom. Nikada nisam imala tako blizak odnos sa nekim tako brzo, rekla je Dženi.

Dženi je rekla da su joj njeni usvojitelji, Keli i Majk, bili podrška u svemu i da će se ponovo sresti sa Džoan i njenom ćerkom Samantom i sinom Vudrou u oktobru 2023. Džoan će takođe prvi put upoznati svoje unuke.

- Uvek sam se pitala. Nadala sam se da je imala sjajan život. Plakala sam kada sam je prvi put upoznača. Svidelo mi se kako je bila u stanju da bude šaljiva kao ja. To je bilo najbolje putovanje na koje sam ikada išla - poručila je Dženina majka, Džoan.

(Kurir.rs/ Mirror/ Blic žena)

Bonus video:

00:50

SAVIĆIMA VRAĆENA ĆERKICA: Pogledajte kako je izgledao prvi susret usvojene devojčice (3) i roditelja (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track