OVO JE TRIK NAJBOLJIH DOMAĆICA ZA KISELJENJE KUPUSA: Zahvaljujući OVOJ CAKI ostaje svež mesecima i ješćete ga CELE ZIME!
Sezona zimnice je tu, a kiseli kupus visoko je na listi omiljenih, pa bilo da se jede kao salata, podvarak ili sarma, asocira nas na ukusnu i dobru hranu.
Priprema zimnice je važan deo svake jeseni, pa iako nam je danas mnogo toga po marketima dostupno, ipak, domaće je domaće. Tako je i sa kiselim kupusom.
A samo pravljene zimnici, iako dugo traje i zahteva vreme, zapravo uopšte nije toliko teško, ponekad je dovoljno samo da nabavite staklene tegle i povrće ili voće po želji u zavisnosti od toga šta želite da napravite, a postupak može da bude prilično jednostavan.
Zato vam donosimo recept za savršeni kupus!
Ukiseljene glavice kupusa
Potrebno je:
- 5 kg kupusa u glavicama
- 2-3 kg korena šargarepe
- oko 2 kg kuvane cvekle
- 80 g soli
Priprema:
- Kupus ostavite da odstoji 2-3 dana.
- Očistite spoljašnje listova i deo korena, pa ga operite.
- U izvađeni koren sipajte so, ređajte glavice u posudu s korenom okrenutim prema gore. Između celih glavica kupusa stavljajte polovine i četvrtine glavica kupusa, koren šargarepe, kuvanu cveklu.
- Pritisnite daščicama i kamenom. Nalijte hladnom vodom.
- Prekrijte čistom krpom ili poklopcem. U početku pretačite dvaputa nedeljno, a posle jednom nedeljno sve dok se kupus ne ukiseli.
- Za 5 kg kupusa potrebno je oko 80 g soli.
(Kurir.rs/ŽenaBlic)
Bonus video:
PREDSEDNIK VUČIĆ: SAD uvode sankcije NIS, razgovaraćemo i sa Rusima i sa Amerikancima! Studentima su ispunjeni svi zahtevi! Stanovi za mlade od 20 do 35 godina