ATRAKTIVNA PLAVUŠA (53) UPUSTILA SE U OVAJ VRELI PERFORMANS: Zbog onoga što objavljuje na mrežama, muškarce OBLIVA ZNOJ VIDEO
Foto: Printscreen/Instagram

TVRDI DA SE OSEĆA ODLIČNO

ATRAKTIVNA PLAVUŠA (53) UPUSTILA SE U OVAJ VRELI PERFORMANS: Zbog onoga što objavljuje na mrežama, muškarce OBLIVA ZNOJ VIDEO

Žena -

Amerikanka Keri Burnet (53) kaže da je u najboljoj formi u životu otkako je pre tri godine počela da pleše oko šipke.

Ne samo da izgleda odlično, već i zarađuje za život podučavajući druge kako plesati oko šipke. Burnet je rekla: "Dogodilo mi se to kasnije u životu, ali to je bio prvi put da sam se osećala dobro iznutra i spolja", rekla je i dodala: "Osećam se kao da mi je sudbina zaista ovo stavila na put, ne samo da oporavim svoje telo, već i da se rešim negativnosti koja dolazi s njim."

Burnet je otkrila da se borila s poremećajem u ishrani. Prisećajući se tih bolnih trenutaka, otkrila je: "Morala sam provesti dan u trikou, a bila sam toliko svesna svoje težine i da su svi uvek pričali o meni. To je stvarno počelo da utiče na mene."

U očajničkom pokušaju da se prilagodi društvenim pritiscima, Burnet je pribegla ekstremnim merama, prisećajući se saveta koji je dobila: da jednostavno “jede kupus” i “pije vodu”. "Pokušala sam to učiniti, ali sam umirala od gladi, pa sam onda jednostavno počela jesti i jesti."

Jela je samo kupus i pila vodu

Burnet je potom otkrila svet teretane i plesa oko šipke. Prihvatajući ovo nekonvencionalno fitnes putovanje u starosti od 53 godine, Burnet je u početku oklevala, mučena uobičajenim strahom da je prestara da se upusti u ples oko šipke, piše Bright Side.

No, brzo je pobedila taj strah i odlučila da upiše tečaj. Tamo je zatekla zajednicu koja je prihvatala različitost i slavila individualnost. Osvrćući se na taj ključni trenutak, otkrila je: “Nameravala sam da idem na samo jedan kurs, ali bio je tako osvežavajući i bez osuđivanja, a bilo je različitih veličina tela, pa sam ostala.”

Opisujući ples na šipci kao "najteži" i "najzarazniji" poduhvat kojim se ikad bavila, njen entuzijazam za ovaj oblik umetnosti nema granica. Ona ne samo da je usavršila svoje veštine, već je takođe zaronila u takmičarsku arenu plesa oko šipke, prkoseći društvenim normama i očekivanjima.

Svojim inspirativnim putovanjem razbila je stereotipe, dokazujući da godine nisu prepreka za bavljenje svojom strašću i pronalaženje nove snage, fizičke i mentalne.

(Kurir.rs/Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track