ZASLADITE SE NA NAJBOLJI NAČIN, NAPRAVITE NEODOLJIVU SNIKERS TORTU SA KEKSOM: Ukus će vas oboriti s nogu i poželećete još (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube

njam njam

ZASLADITE SE NA NAJBOLJI NAČIN, NAPRAVITE NEODOLJIVU SNIKERS TORTU SA KEKSOM: Ukus će vas oboriti s nogu i poželećete još (RECEPT)

Žena -

Zasladite se na najbolji način, napravite neodoljivu snikers tortu sa keksom. Krckava glazura sa kikirikijem savršeno ide uz karamel sloj.

Ako razmišljate koju biste tortu mogli da spremate, predlažemo recept sa kojim nema greške. Snikers torta je izuzetno popularna, a možete je spremati čak i u posnoj varijanti. Mališani je obožavaju, a ni stariji ne mogu da joj odole. U recept ide natopljeni keks. Pored toga, kikiriki se nanosi između filova, ali i u otopljenoj čokoladi za glazuru. Tu je i neodoljivi karamel sloj – kombinacija ukusa koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Kikiriki
foto: Profimedia

Sastojci:

140 g šećera

140 g slatke pavlake

80 g maslaca

100 g pečenog kikirikija

300 g krem sira

100 g šećera u prahu

150 g keksa

250 ml mleka

Za glazuru

70 g pečenog kikirikija

200 g čokolade

3 kašike ulja

Priprema:

U šerpu dodajte šećer, pa zagrejte ga na srednjoj vatri dok ne postane braon boje. Mešajte dok ne postane gladak, pa dodajte postepeno slatku pavlaku, neprekidno mešajući. Kada smesa postane gušća, sklonite sa vatre, pa dodajte maslac u smesu za karamel sloj. Mešajte dok se ne istopi, pa smesu izlijte u činiju, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi karamel sloj. Pečeni kikiriki stavite u kesu za zamrzivač, pa sameljite ih oklagijom.

Veću pravougaonu posudu obložite prozirnom folijom. Umutite krem sir, pa dodajte šećer u prahu i ponovo umiksajte. Izlijte smesu sa maskarpone sirom u kesu za zamrzivač, pa nanesite prvi sloj snikers torte po obloženoj vatrostalnoj posudi i poravnajte špatulom. Keks umočite u mleko, pa poređajte nekoliko keksa na prvi sloj snikers torte, pa nanesite i poravnajte drugi sloj od maskarpone sira. Ohlađen karamel sloj izlijte u kesu za zamrzivač, pa nanesite preko sloja od maskapone sira. Pospite kikiriki, pa nansite sloj natopljenog keksa.

torta, kikiriki, čokolada, recept
foto: Profimedia

Nanesite poslednji sloj sa maskapone sirom na snikers tortu, pa prekrijte folijom i ostavite u frižideru na 2 sata. Na isti način sameljite kikiriki, otopite čokoladu u mikrotalasnoj (ili na pari), pa dodajte ulje. U otopljenu čokoladu ubacite kikiriki i promešajte glazuru. Snikers tortu okrenite naopačke na rešetku, pa prelijte glazuru. Stavite snikers tortu u frižider na 10 minuta.

(Kurir.rs/Receptor)

Bonus video:

02:17

ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track