FOTOGRAFIJA BEOGRADSKE MLADE OD PRE 80 GODINA ODUŠEVILA MREŽE: Svi se slažu da izgleda kao glumica iz HOLIVUDA, a tek bidermajer!
Foto: Youtube Printscreen

divno

FOTOGRAFIJA BEOGRADSKE MLADE OD PRE 80 GODINA ODUŠEVILA MREŽE: Svi se slažu da izgleda kao glumica iz HOLIVUDA, a tek bidermajer!

Žena -

Postoji čitava istorija venčanica, prava modna istorija veoma značajne haljine. Trendovi su se menjali i menjaju se, iako se dosta toga čuva i iz prošlosti poput raznih retro modela.

Neke neveste vole da izgledaju kao princeze, druge biraju svedenije varijantne, dok je nekima draža kratka haljina u odnosu na tradicionalne duge toalete. Nose se i haljine raznih boja pa bela više nije jedini standrad. A kakve venčanice su se nosile u beogradu pre duže od 80 godina?

Povratak u prošli vek donosi fotografiju neveste iz Beograda, slika je zabeležena 1942. godine.

Mlada je bila obučena dugačku haljinu sa najraskošnijim tilom koji je jedva "stao" na sliku. Romantičan veo upotpunio je izgled, a vezeni detalji su veoma, veoma sofisticirani. Ovaj detalj je ranije bio jedan od najvažnijih na venčanjima, a njegov dizajn čak i lepši od modernog.

Bidermajer osvaja na prvi pogled, buket od prelepog, bujnog prirodnog cveća možda izgleda isuviše jednostavno u poređenju sa modernim buketima, ali je zapravo savršen, baš takav kakav jeste. Lepota se često krije i u jednostavnosti, i to u onoj najdirektnijoj varijantni.

Na Instagram stranici Zanimljivosti u Beogradu gde je objavljena fotografija, nevestu komentarišu sledećim rečima: "Kao holivudska glumica", "Izgleda bezbrižno i srećno iako je u tom trenutku bio u toku rat", a drugi dodaju: "Pa neko je imao, nije ga to doticalo...".

(Kurir.rs/BlicŽena)

Bonus video:

03:47

GLUMICA OTKRILA SVOJ NAJVEĆI POROK! Anđela Jovanović odgovara na 36 brzih pitanja Kurir televizije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track