MANIKIRKE ZARAĐUJU I DO NEKOLIKO HILJADA EVRA MESEČNO, ALI NE ZADUGO?! Pojavila se KONKURENCIJA koja će ih izbaciti iz BIZNISA
Foto: Profimedia

foto

MANIKIRKE ZARAĐUJU I DO NEKOLIKO HILJADA EVRA MESEČNO, ALI NE ZADUGO?! Pojavila se KONKURENCIJA koja će ih izbaciti iz BIZNISA

Žena -

U poslednjih nekoliko dana sve više mladih devojaka se odlučuje da uče tajne zanata i da postanu manikirke. Razlog za to je jednostavan, za nekoliko sati rada, uz mala početna ulaganja, moguće je na kraju meseca izaći sa prihodom i od nekoliko hiljada evra.

Žene danas daju između 1500 i 4000 dinara za manikir na tri ili četiri nedelje, te ih na godišnjem nivou to izađe minimalno 18.000 dinara. Ovo može biti veliki trošak posebno ukoliko iz istog budžeta odlaze novci za manikir dve ili više žena, što često bude slučaj u domaćinstvima.

Manikir
foto: Profimedia

Zato je najnovija tehnologija koja se razvija dobra vest za sve dame koje plaćaju nokte, ali loša vest za one koje zarađuju od toga. Omri Moran, tehnološki preduzetnik napravio je pravu konkurenciju manikirkama i to jeftinu.

On je osmislio aparat koji zahvaljujući veštačkoj inteligenciji sam sređuje nokte, jednostavno, precizno i pre svega brzo. Napravio je mašinu Nimble Beauty, koja koristi 20 algoritama da bi uz pomoću veštačkih ruku nanosila lak pod uglom od 270 stepeni. Kako piše na njihobom zvaničnom sajtu, ova tehnika nudiće oko 30 boja u osnovnim nijansama.

manikir
foto: Nimble Beauty / Ferrari / Profimedia

Interesovanje za ovu mašinu je ogromno, te već sada postoji velika lista čekanja, a cena bi trebalo da bude 300 dolara (odnosno oko 32.000 dinara), što znači da bi vas kupovina tog aparata koštala manje nego 2 godine odlazaka kod manikira i to na najjeftinijem mestu.

Da li će ova tehnologija uništiti manikirke?

Prednosti mašine:

  • Jednokratna investicija
  • Na duže staze jeftinije je nego odlazak kod manikira
  • Nema zakazivanja

Kako je nastala ova mašina?

Pomenuti tehnološki preduzetnik Omri Moran pozvao je devojku da izađu na sastanak, a ona je kasnila nekoliko sati i to zbog manikira. Problemi u salonu naterali su je da izađe je pre nego što su se njeni nokti potpuno osušili. Na putu do kuće oni su se potpuno uništili i razmazali. Pokušala je da ih sredi sama, ali je samo napravila veći problem, pa se odlučila da ih sastruže i skine acetonom.

manikir
foto: Nimble Beauty / Ferrari / Profimedia

Kada je napokon stigla na sastanak ispričala je Omriju šta se desilo. Ova devojka sada je njegova supruga. Omri je u želji da usreći svoju devojku dobio fantastičnu poslovnu ideju, ali je pronašao i ljubav svog života.

Prednost manikirki:

  • Mogućnost crtanja po noktima
  • Oblikovanje noktiju po želji
  • Ljudski kontakt

Mašina koja se pojavljuje na tržištu svakako ima veliki broj prednosti u odnosu na klasični manikir, a kako je ona još uvek u razvoju i nije puštena u prodaju, manikirke će sigurno još neko vreme biti mirna.

Ipak, jedno je sigurno. Kada se ova mašina pojavi i počne sa radom, one će dobiti ozbiljnu konkurenciju koja bi mogla da ih izbaci iz biznisa.

(Kurir.rs/A.G.)

Bonus video:

01:18

BESPLATNE HALJINE ZA MLADE MATURANTKINJE! Obezbeđena šminka i manikir BEZ DINARA DOBIJU IZGLED O KAKVOM SANJAJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track