PODVARAK SA ŠAMPINJONIMA: Savršeno ukusno posno jelo za MANJE od 700 dinara! Zadovoljiće sva vaša čula (RECEPT)
Foto: Instagram Printscreen

PRIJATNO

PODVARAK SA ŠAMPINJONIMA: Savršeno ukusno posno jelo za MANJE od 700 dinara! Zadovoljiće sva vaša čula (RECEPT)

Žena -

Od kiselog kupusa možete da napravite specijalitete kao što su podvarak, sarmu... Podvarak se obično peče sa mesom i slaninom, jer ove namirnice daju poseban šmek, ali kako je u toku Božićni post možete da napravite jednako ukusno jelo i to sa pečurkama. Svi koji su probali podvarak sa šampinjonima imaju samo reči hvali, a pravi se jednostavno i uspeva svima.

Sastojci:

  • 1 praziluk
  • 1 kg ribanca
  • 200 g šampinjona
  • 120 ml vode
  • 50 ml belog vina
šampinjoni
foto: Profimedia

Recept za podvarak sa šampinjonima:

Isecite praziluk i propžite ga na ulju, a kada omekša dodajte ribanac koji ste prethodno isprali. Sipajte vodu i začinite po želji, pa lepo promešajte. Kuvajte poklopljeno dok kupus ne omekša.

kupus, podvarak
foto: Porfimedia

U tiganju propržite seckane šampinjone, pa dodajte u kupus i promešajte. Sipajte belo vino i zatim prebacite posudu sa podvarkom u rernu. Pecite na 180°C oko 15 minuta.

(Kurir.rs/Stvar ukusa/T.B.)

Bonus video:

00:49

KAKO DA OČISTITE ORGANIZAM OD PRAZNIČNOG PREJEDANJA? Samo OVO vas može spasiti od prekomerne hrane (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track