Posle pripreme ribe, a posebno ako se prži veća količina, u kući ostane neprijatan miris dugo, čak i nekoliko dana, jer običnim luftiranjem ne može da se ukloni. Evo kako to da uradite.

Postoje provereni trikovi koji će pomoći da vam kuća lepo miriše i posle spremanja ribe.

riba-pecena-ispod-folije-shutterstock-539392318.jpg
Shutterstock 
  • Potopite ribu pre pripreme u rastvor od vode i soka od ¼ limuna. Ova mešavina sprečiće stvaranje jakog mirisa prilikom prženja. Kada ne postite, ribu možete da potopite u mleko, koje ima isti efekat.
  • U malu šerpicu sipajte vodu i 4-5 kašika jabukovog sirćeta i ostaviti na šporeti na tihoj vatri, da isparava sve vreme dok spremate ribu. Neutralisaće njen miris.
  • Ako pečete ribu u rerni, u pleh sa ribom ubacite komad jabuke koji će upiti neprijatan miris.
  • Posle prženja ili pečenja riba, operite sve sudove koje ste koristili i prebrišite radne površine u kuhinji sirćetom.

(Kurir.rs/Najžena/A.G.)

Bonus video:

01:49
POZNATI KUVAJU U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE" Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje Izvor: Kurri televizija