Napravite ukusan kolač sa višnjama, čokoladom i kokosom koji je idealan za hladne zimske dane.
Jedna od najpoznatijih poslastica sa višnjama i čokoladom je i čuvena Švarcvald torta i ne postoji osoba koja će odbiti parče. Spoj višanja i čokolade je savršen, a još kada dodate i kokos – ne postoji bolji kolač.
Mi vam donosimo super recept za kolač sa čokoladom, višnjama i kokosom koji će vam se dopasti na prvi zalogaj.
Sastojci:
3 jajeta 1 kašičica vanilin šećera 60 g šećera 50 ml ulja 150 ml mleka 160 g brašna 30 g kakaoa 1 kašičica praška za pecivo 70 g rikota sira 40 g kondenzovanog mleka 100 ml slatke pavlake 100 g višanja
Plus:
120 g čokolade 70 ml slatke pavlake kokos
Priprema:
Umutite jaja sa vanilin šećerom, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete penastu i belu smesu. Zatim sipajte ulje i mleko i nastavite da mutite. Zatim u smesu dodajte prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Lagano promešajte i sipajte u pleh obložen pek papirom. Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Zatim uzmite neku okruglu posudu i isecite krug od testa. Pomešajte rikota sir sa karamel kremom, pa dodajte slatku pavlaku i umutite. Ostatak testa iseckajte i dodajte u fil, a onda dodajte i višnje, pa promešajte. Zatim posudu koju ste koristili da isečete krug obložite providnom folijom, pa sipajte fil i preko stavite krug od testa.
Pokrojte providnom folijom i stavite u frižider na par sati. Zatim izvadite kolač iz posude i premažite ga čokoladom koju ste otopili sa slatkom pavlakom, a onda i pospite kokosom. Stavite kolač u frižider na pola sata i služite.
(Kurir.rs/Receptoor/T.J.)
Bonus video: