CRNI RODITELJI NA ROĐENJU VIDELI BELU BEBU S RIĐOM KOSOM I NASTAO JE MUK: Svi rekli ocu da uradi DNK, a onda je otkrivena ISTINA
Foto: Printscreen/Youtube

VIDEO

CRNI RODITELJI NA ROĐENJU VIDELI BELU BEBU S RIĐOM KOSOM I NASTAO JE MUK: Svi rekli ocu da uradi DNK, a onda je otkrivena ISTINA

Žena -

Vivijen i Jezekilj su par poreklom iz Nigerije, a pre devet meseci su dobili sina, kom su dali ime Zejn. Godinama su očekivali prinovu, zamišljali kako će njihova beba da izgleda, a onda se na porođaju dogodio potpuni šok. Njihov naslednik bio je izuzetno bele puti, pa su svi njihovi poznanici i prijatelji zbunjenom ocu odmah predlagali da uradi DNK test i zahteva od žene da prizna ko joj je napravio dete.

Vivijen je prošla kroz veoma teške trenutke. Brojne optužbe, komentari, znatiželjni pogledi, uvredljive poruke. Bila je na stubu srama i svi su govorili da je prevarila muža, iako je istina, zapravo, bila potpuno drugačija i lekari su ubrzo ustanovili razlog zbog kog je maleni Zejn imao drugačiju boju kože od svojih roditelja. Njihova priča je privukla veliku pažnju, a nedavno su je ispričali i za medije i pokazali svoju preslatku bebu.

Iako je svima delovalo šokantno i čudno na početku, zapravo se radilo o nečem ne tako retkom - Beba Zejn ima albinizam, koji predstavlja urođeno odsustvo pigmenta u koži, kosi i očima, zbog čega ne vidi jasno na daljinu, a majka mora konstatno da mu maže kremu za zaštitu od sunca.

Ono što je još interesantnije, beba je rođena sa riđom kosom, zbog čega je i Vivijen svoju ofarbala u istu boju.

"Decu sa albinizmom ne gledaju kao normalnu"

Vivijan i Jezekilj, koji su se iz Nigerije preselili na Kipar pre nekoliko godina zbog školovanja, ispričali su da im porodice pružaju veliku podršku, ali da se ljudi sa albinizmom suočavaju se sa diskriminacijom.

"Osećam da u Nigeriji ne gledaju dete sa albinizmom kao normalnu osobu", rekao je Jezekilj, koji ni u jednom momentu nije posumnjao na svoju ženu i njenu vernost, kao i ubeđivanja da uradi DNK test.

U pokušaju da edukuje ljude o albinizmu, Vivijen je otvorila naloge na društvenim mrežama kako bi podelila Zejnovu priču, a upravo je to i bio razlog zbog kog je zajedno sa svojim surpugom odlučila da o tome govori i za medije.

Nažalost, i dalje se suočavaju sa negativnim komentarima, koje Vivijen samo blokira i nastoji da je ni u jednom momentu ništa ne pokoleba u nameri da širi svest o albinizmu i deci koja su sučena sa njim u najlepšem mogućem tonu.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

05:18

Beba i Lola uče Rašu plesne korake

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track