NAJFINIJE KIFLE, KAO IZ PEKARE: Lepše nego iz radnje, a vazdušaste i mekane kao duša, mogu da se jedu umesto hleba (RECEPT)
Foto: Alena Dvorakova / Panthermedia / Profimedia

njam njam

NAJFINIJE KIFLE, KAO IZ PEKARE: Lepše nego iz radnje, a vazdušaste i mekane kao duša, mogu da se jedu umesto hleba (RECEPT)

Žena -

Savršene pekarske kifle za sladak doručak sa džemom ili za pravljenje sendviča, a mogu se jesti i umesto hleba.

kifla
foto: Profimedija

Sastojci:

1 kg brašna T-400

600 ml mleka

1 kocka kvasca (40 g)

2 kašike šećera

2 kašičice soli

kifla, kifle
foto: Viktor Fischer / Alamy / Profimedia

Priprema:

Mleko ugrejati, dodati izmrvljenu kocku kvasca, šećer i so. Ostaviti desetak minuta da nadođe. Sipati pola kilograma brašna, mešati varjačom, zatim dodati ostatak brašna i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti da naraste. Premesiti posle petnaestak minuta i ostaviti opet da raste dok se ne udvostruči.

Podeliti testo na pola, pa svaki deo iseći na 8 delova. Razvući svaki deo oklagijom i preklopiti, uvaljati u lopticu. Pokriti krpom i ostaviti petnaestak minuta da rastu. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom u krug i uviti u kiflu. Ređati ih u pleh i premazati uljem. Pokriti krpom i ostaviti da rastu dok se rerna ugreje na 180 stepeni. Peći kifle dvadesetak minuta. Pečene opet premazati uljem.

(Kurir.rs/NajŽena/T.J.)

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track