SVI JE ZNATE, ALI JE NA OVOJ SLICI NIKADA NE BISTE PREPOZNALI Poznata jugoslovenska pevačica objavila sliku sa 14 godina
Foto: Printskrin/Instagram

SVI JE ZNATE, ALI JE NA OVOJ SLICI NIKADA NE BISTE PREPOZNALI Poznata jugoslovenska pevačica objavila sliku sa 14 godina

Žena -

Muzička diva Josipa Lisac danas je napunila 74 godine. Tim povodom objavila je sliku iz detinjstva.

Na fotografiji ima 14 godina, a mnogi bi teško pogodili o kome je reč.

Srećan nam rođendan, draga! Ovako sam se s 14 godina i u OpArt cipelicama žurila da te sustignem… Modna revolucija Mary Quant 60-ih”, napisala je Josipa ispod emotivne uspomene.

Ljubavna priča ove popularne pevačice sa Karlom Metikošom ravna je filmskoj.

Josipa i Karlo sreli su se, na prvi pogled zavoleli i nisu se razdvajali dok ih nije rastavio tragični događaj.

Kako su često opisivali, od prvog trenutka kad su se sreli i pogledali znali da je to ono pravo i da će ostati zajedno zauvek. Sve je počelo 1971. godine.

Karlo Metikoš bio je popularni jugoslovenski rok i pop muzičar koji je svoju karijeru započeo u Francuskoj pod imenom Met Kolins. Pre nego što je upoznao ovu jugoslovensku rok divu putovao je po svetu i gradio veliku karijeru.

U to vreme Josipa Lisac bila je na početku svoje karijere koju je krenula da gradi 1968. godine, kada je počela da piše istoriju muzičke scene bivše Jugoslavije.

- Kad sam se vratio u Zagreb, shvatio sam da se muzička scena promenila. Došli su drugi ljudi, grupa je bilo k’o gljiva posle kiše, uopšte nisam znao ko, šta… Ali nekako sam se utopio u tu kolotečinu, imao gaže i jednom otišao u Petrinju, sreo Josipu Lisac, naši pogledi su se sreli - k’o u priči - i od onda se više nismo rastajali - ispričao je jednom prilikom Karlo, pa je opisao:

- Od 1971. godine bio sam oduševljen i njenim pevanjem i načinom na koji se ponašala… Onda sam se do ušiju zaljubio i tak’…

Svoju ljubav i čiste emocije ovekovečili su albumom "Dnevnik jedne ljubavi" koji su izdali 1973. godine.

Karlo je preminuo 1991. godine od posledica infarkta. Josipa je teško podnela njegov odlazak, ali ga još nije prebolela, niti se njena ljubav ugasila. Svoju tugu nosi kao znamenje, oživljavajući je zajedno sa ljubavlju u svakom pismu koje mu piše i dalje, svakoj pesmi i na svakom koncertu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track