MAFINI BEZ BRAŠNA GOTOVI NA BRZINU: Mnogo su zdraviji, a jako su ukusni i savršeni su za bilo koji obrok u toku dana (RECEPT)
Foto: Shutterstock

prijatno!

MAFINI BEZ BRAŠNA GOTOVI NA BRZINU: Mnogo su zdraviji, a jako su ukusni i savršeni su za bilo koji obrok u toku dana (RECEPT)

Žena -

Predstavljamo vam brz recept za izdašne domaće slane mafine, bez grama brašna i previše muke.

Slani mafini su pouzdano pecivo za sve prilike – brz doručak ili večeru, ručak s nogu, zgodni kao posluženje u posebnim prilikama, a sjajno su rešenje i ako pakujete hranu i nosite na posao. Postoje mnoge varijante domaćih mafina, a jedna od najpopularnijih poslednjih godina jeste recept za mafine bez brašna u kom se koriste tikvice. Zahvaljujući njima, pecivo je veoma sočno, a ako mu dodate i sledeće sastojke, pun stomak i sjajan ukus su zagarantovani.

slani mafini
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 tikvice, srednje veličine
  • 2 jajeta
  • 1 crvena paprika, srednje veličine
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 150 g kačkavalja
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka, srednje veličine
  • 11 iseckanih listova šunke
  • so i biber po ukusu
  • 4 struka nane
  • ulje po potrebi

Priprema

  1. Izrendajte tikvice na sitno, pa ih stavite na ubrus da puste višak tečnosti.
  2. Sitno iseckajte crni i beli luk i papriku, pa prodinstajte na malo ulja i sklonite da se hladi.
  3. Zatim prstima dodatno ocedite tikvice, pa ih stavite u jednu dublju činiju i dodajte im umućena jaja, šunku, rendan kačkavalj, nanu, prašak za pecivo i ohlađeno povrće. Začinite po ukusu.
  4. Sve dobro promešajte i sipajte u papirne korpice za pečenje, koje ste poređali u kalupe za mafine.
  5. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, ne više od 30 minuta.

(Kurir.rs/Glossy/A.G.)

Bonus video:

02:55

ZAMALO NISAM UMRO NA SCENI! IZGUBIO SAM 9 KILA ZA 15 DANA Lečić otkrio NEOBIČAN RECEPT monaha iz Hilandara kojim leče ČAK I RAK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track