KAKO SE PRAVILNO KUVA PIRINAČ: Srbi večito prave jednu grešku, a ovo je jedini pravi način da vam ukus ispadne savršen
Pirinač je jedna od namirnica koje većina nas obožava i idealan je i kao dodatak svakom jelu. Brzo se sprema, a može se kombinovati u razna jela i slana i slatka. Međutim, mnogi ga pripremaju na pogrešan način.
Pilav, rižoto, prženi pirinač... sve su to jela iz različitih delova sveta koja u Srbiji - mnogi vole i prave. Ipak, jedna greška mora da se izbegne i evo zlatnog saveta kako da kuvate pirinač na pravi način.
Pre svega, važno je da pirinač ne stavljate u hladnu vodu, jer će to samo učiniti gnjecavim i lepljivim. Umesto toga, prvo ga treba malo propržiti na ulju.
Odvojeno, vodu treba prokuvati u drugoj šerpi i sipati u pirinač. Začinite po potrebi i kuvajte, povremeno mešajući, dok voda ne ispari.
Takođe je važno obratiti pažnju na odnos pirinča i vode, tako da na jednu šolju pirinča idu dve šolje vode, a puter će dati poseban sjaj na kraju.
(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)
Bonus video:
"VERUJEM DA ĆE ONO ŠTO ĆU REĆI, BITI OD VELIKE VAŽNOSTI ZA GRAĐANE SRBIJE" Predsednik Vučić obraća se naciji večeras u 18 časova