POSLALA SAM PORUKU NA POGREŠAN BROJ I UDALA SE ZA STRANCA KOJI JE ODGOVORIO: Danas imamo šestoro dece, a evo kako me je zaprosio
Foto: Printscreen/Instagram

SUDBINA

POSLALA SAM PORUKU NA POGREŠAN BROJ I UDALA SE ZA STRANCA KOJI JE ODGOVORIO: Danas imamo šestoro dece, a evo kako me je zaprosio

Žena -

Umesto da je u avgustu 2009. godine poslala poruku sestrinoj prijateljici, Brenda Sterns slučajno je poslala poruku potpunom strancu. Poruku je primio njen sadašnji suprug Isaija, koji je odlučio da započne razgovor. Njih dvoje su ubrzo nakon toga postali par pa su se verili šest meseci nakon upoznavanja, prenosi Metro.

Brenda smatra kako je njihova veza bila suđena: "Verujem da je trebalo da primi moju poruku i da je trebalo da budemo u ovoj vezi. Sudbina nas je spojila". Kaže kako je do tog trenutka često maštala o mužu i kakav bi on bio, a za Isaiju kaže da je čini boljom osobom i da joj je drago da je baš on onaj pravi. Kad su počeli da razmenjuju ​​poruke, Brenda je radila kao pomoćnica u kancelariji i živela je u Džordžiji, gotovo hiljadu kilometara udaljena od Isaije, pomoćnika u skladištu, u Ohaju.

Pogrešna poruka koju je Brenda poslala bio je odlomak iz Biblije o stavljanju drugih na prvo mesto. Isaija je odgovorio: "Amin na to, ko je ovo?". Oboje su otkrili da su hrišćani, pa su počeli da razmenjujui ​​poruke, a Isaija je sledeći dan nazvao Brendu. Brenda je rekla: "U početku mi nije bilo baš prijatno jer ga nikad nisam upoznala. Namerno se nisam javila. Ali, u dubini svog uma nadala sam se da će ostaviti govornu poštu kako bih mogla da mu čujem glas – zvučao je iskreno i autentično, pa sam ga povratno nazvala".

S druge strane, Isaija kaže da je aktivno tražio pravu osobu za vezu, a nakon što je primio Brendinu poruku i pročitao biblijski stih – započeo je razgovor. "Dok smo nastavili da razgovaramo, u roku od dve ili tri nedelje, shvatio sam da mi se sviđa i da želim bolje da je upoznam. Nema šanse da se ovo slučajno dogodilo", dodaje.

Kako je par sve više razgovarao, Brenda je saznala da Isaija živi samo sat vremena od njene mame. Ali, to nije bila jedina čudna slučajnost - zbog problema s pružateljem mobilne mreže, Isaija je zapravo promenio telefonske brojeve istog dana kad mu je Brenda prvi put poslala poruku. "Dobio je novi broj i dobio je moju poruku 30 minuta kasnije - niko drugi nije znao da ima taj broj u to vreme“, rekla je Brenda. Što je još bizarnije, Brenda je zapravo planirala da pošalje poruku sestrinoj prijateljici ranije tog dana, ali kad je nešto iskrsnulo s poslom, zaboravila je da pritisne "Pošalji": "Da sam poslala poruku ujutro, nikad je ne bi dobio".

Nakon što je par razmenio fotografije, Brenda je rekla da je mislila da je Isaija vrlo zgodan i počeli su redovno da razgovaraju. Isaija je Brendu počeo da zove svaki drugi dan i počeli su sve bolje da se upoznaju i gaje osećanja jedan prema drugom. Međutim, Brenda još uvek nije bila potpuno sigurna može li da veruje Isaiji: "Oklevala sam jer ga nisam srela licem u lice. Osećala sam se kao da bi mogao da me laže, mogao bi da bude kreten, pa sam se malo bojala".

Željna saveta, Brenda se poverila mami o svojoj situaciji, a ona joj je predložila da se ona nađe s Isaijom kako bi ga proverila. Brendina majka i sestra završile su na sastanku s Isaijom umesto nje. Devojka je bila nervozna zbog ove situacije jer, kako kaže, sve je to bilo tako nenormalno. Tokom sastanka, Brenda je čekala kod kuće, nestrpljiva da čuje povratne informacije svoje porodice. "Celo veče čekala sam da mi se mama javi. Kada je to učinila, zamolila sam je da oceni Isaiju od 1 do 10. Moja mama je zastala i rekla: 'Jedanaest, udaćeš se za ovog tipa'. Činjenica da je to rekla naterala me da pomislim da je ovo sve sudbina", rekla je Brenda. Dodaje da mora da je Isaija bio stvarno sjajan jer, kad je reč o dečkima, njena je mama vrlo izbirljiva.

Na kraju,dogovorili su se da će se prvi put sastati u decembru 2009. godine, ali kada je izgledalo da bi Brendine radne obaveze mogle da poremete taj prvi sastanak, donela je drastičnu odluku. Ona i njena porodica planirali su da otputuju za Božić pa joj je mama predložila da pozove i Isaiju. Dodaje: "Spremala sam se da krenem, a dan pre mog godišnjeg odmora moj šef je rekao da treba da ostanem u kancelariji. U tom trenutku je odlučila da da otkaz i pomislila da će odluka koju sada donesem uticati na ostatak mog života". Nakon što se vratila svojoj mami u Ohajo, Brenda je dogovorila sastanak s Isaijom. Prvi put kada ga je ugledala, Brenda je pomislila kako je Isaija visok, sladak i jako zgodan. Taj dan su odlučili da će biti u vezi. Isaija je rekao: "Kad sam prvi put video Brendu, bila je tako lepa, imala je jako lep osmeh i pomislio sam, čak je bolja nego što sam zamišljao".

Veza Brende i Isaija brzo je napredovala, a na Dan zaljubljenih 2010. on ju je zaprosio. Skuvao joj je finu večeru i napravio tortu u obliku srca u koju je sakrio prsten. Pronašavši prsten, on je kleknuo i zaprosio je. "Znala sam da sam zaljubljena u njega i u srcu sam već znala da želim da budem s njim. Bila sam jako uzbuđena i očito sam rekla da", kaže Brenda. Venčali su se u junu 2010. godine i sada zajedno imaju šestoro dece.

Brenda je oduvek želela da bude majka i odmah su počeli da pokušavaju da zatrudni, a dva meseca kasnije saznala je da je trudna. "Stalno našoj deci pričamo o tome kako smo se upoznali. Misle da je to tako lepo i neverovatno i žele da znaju sve detalje. Ne postoji pravi ili pogrešan način da upoznate svog partnera. Tako je lepo i neverovatno kako ljubav može da se pojavi tamo gde je najmanje očekuješ', dodaje Brenda.

(Kurir.rs/ Metro/ Vecernji.hr/ L. S)

Bonus video:

02:36

OVAKO IZGLEDA BRAK NAKON VIŠE OD 30 GODINA: On je bik, a ja vaga, IMPULSIVAN JE! Hit pitanja i odgovori: Ko je romantičniji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track