NAJBOLJI NAČIN DA ISKORISTITE USKRŠNJA JAJA: Mimoza salata je izbor za svačije NEPCE, a pravi se za SAMO 10 MINUTA i par SASTOJAKA
Foto: Shutterstock

BRZO I UKUSNO

NAJBOLJI NAČIN DA ISKORISTITE USKRŠNJA JAJA: Mimoza salata je izbor za svačije NEPCE, a pravi se za SAMO 10 MINUTA i par SASTOJAKA

Žena -

Ako vam je ostalo mnogo uskršnjih jaja, ni slučajno ih ne bacajte! Od njih možete napraviti ukusnu i zasitnu salatu, koju možete koristiti kao prilog ili čak kao glavno jelo.

Postoji mnogo recepata za bogate domaće salate od kuvanih jaja, a nesumnjivo najpopularnija je mimoza salata, čuveni specijalitet koji nam je stigao još iz sovjetske kuhinje i obožavan je širom Balkana.

Mimoza
foto: Shutterstock

Postoji mnogo varijanti recepta za mimoza salatu, a danas vam predstavljamo najjednostavniji, za koji vam treba malo vremena i svega nekoliko sastojaka.

Ako vam je od Uskrsa ostalo mnogo jaja, slobodno povećajte mere ostalih sastojaka i ređajte mimoza salatu u više slojeva u nekoj dubokoj činiji.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 4 krompira
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 100 ml majoneza
  • 200 g šunke
  • 350 g kačkavalja
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Skuvajte (ceo) krompir, pa ga prohladite i tek potom uklonite ljusku. U jednoj činiji pomešajte majonez i kiselu pavlaku, pa začinite. Deo ove mešavine stavite na dno činije u kojoj ćete servirati mimoza salatu.

Preko toga poređajte sloj od dva rendana kuvana krompira, dodajte so i biber po želji, pa namažite još malo smese od pavlake i majoneza. Ređajte sitno seckanu šunku, pa ponovo stavite tanko preliv, pa dva rendana jajeta, pa preliv.

Zatim narendajte još dva krompira, opet posolite, pa opet nanesite preliv majoneza i pavlake, pa šunku, pa preliv, pa jaja i tako sve dok ne potrošite materijal

Preko svega narendajte kačkavalj.

Prijatno!

(Kurir.rs/GlossyEspresso/J.M.)

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track