PRŽENE PEČURKE U KREMASTOM SOSU OD PAVLAKE I SIRA: Ovakvo pripremljeno jelo možete da služite uz meso ali i uz salatu (RECEPT)
Pečurke možete da pripremite na milion načina, a ovo je jedan od najboljih recepata.
Pečurke možete da služite kao prilog ili kao glavno jelo. Podelili smo sa vama fantastičan recept za punjene pečurke na grčki način, a sada vam donosimo još jedan. Napravite prilog od pečuraka u kremastom sosu od pavlake za kuvanje i sira. Ovako pripremljene pečurke možete da služite uz meso, ali i uz salatu.
Sastojci:
- 400 g pečuraka
- 150 g čeri paradajza
- 1-2 čena belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- malo spanaća
- 50 g tvrdog sira
- peršun
Recept za pečurke u kremastom sosu:
Pečurke dobro očistite, ali nemojte da ih perete. Dovoljno je da ih očistite ubrusom. Zatim u tiganj sipajte malo ulja, pa propržite cele pečurke. Kada su one gotove dodajte čeri paradajz isečen na polovine i promešajte. Zatim dodajte sitno seckan beli luk, pa promešajte, a posle minut sipajte i pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite, promešajte i krčkajte dok ne krene da vri. Pred kraj dodajte spanać i rendani sir, pa opet sve lepo promešajte. Ostavite na šporetu još par minuta, a zatim pospite seckanim peršunom i služite.
( Kurir.rs / Stvar ukusa / T.B. )
Bonus video:
VUČIĆ SA ČUVENIM PROFESOROM NASTARIJEM: Energija, hrana, voda, uz stabilne javne finasije, biće najvažniji elementi za razvoj i uspeh država u svetu budućnosti