Riblja čorba je omiljeni specijalitet mnogih gurmana. Može se praviti na razne načine, ali važno je da znate koju ribu birate i koje začine. Riblja čorba od glava šarana je jelo kojem se mnogi gurmani rado vraćaju. Evo kako da i sami napravite ovaj fantastičan obrok.

profimedia0318845426.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 2 kg glave šarana
  • 1 veći crni luk
  • 2 dl soka od paradajza
  • 2 dl belog vina
  • par listova lovora
  • 1 kašika slatke aleve paprike
  • 1 kašikica mlevenog bibera
  • ljuta paprika po ukusu
  • 1 kašika vegete (ili nekog sličnog suvog začina)
  • so po ukusu

Priprema:

Luk treba što sitnije iseckati, možete ga narendati ili samleti u blenderu. U šerpi na malo ulja kratko propržite luk, da požuti. Dodajte alevu papriku, promešajte i sipajte oko 2 l vode, paradajz i vino. Dodajte lovorov list, kašičicu soli i biber. Poklopite i ostavite da tečnost prokuva. Tek u provrelu tečnost polako spuštajte riblje glave. Smanjite temperaturu ringle i kuvajte na nižoj temperaturi 40-45 minuta.

(Kurir.rs/kuvarancije/M.J)

Bonus video:

05:56
ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio "slatko od slanine": Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI Izvor: Kurir televizija