Riblja čorba od glava šarana: Stari recept sa kojim nikad ne možete da pogrešite, evo u čemu je caka
Riblja čorba je omiljeni specijalitet mnogih gurmana. Može se praviti na razne načine, ali važno je da znate koju ribu birate i koje začine. Riblja čorba od glava šarana je jelo kojem se mnogi gurmani rado vraćaju. Evo kako da i sami napravite ovaj fantastičan obrok.
Sastojci:
- 2 kg glave šarana
- 1 veći crni luk
- 2 dl soka od paradajza
- 2 dl belog vina
- par listova lovora
- 1 kašika slatke aleve paprike
- 1 kašikica mlevenog bibera
- ljuta paprika po ukusu
- 1 kašika vegete (ili nekog sličnog suvog začina)
- so po ukusu
Priprema:
Luk treba što sitnije iseckati, možete ga narendati ili samleti u blenderu. U šerpi na malo ulja kratko propržite luk, da požuti. Dodajte alevu papriku, promešajte i sipajte oko 2 l vode, paradajz i vino. Dodajte lovorov list, kašičicu soli i biber. Poklopite i ostavite da tečnost prokuva. Tek u provrelu tečnost polako spuštajte riblje glave. Smanjite temperaturu ringle i kuvajte na nižoj temperaturi 40-45 minuta.
(Kurir.rs/kuvarancije/M.J)
Bonus video:
"VERUJEM DA ĆE ONO ŠTO ĆU REĆI, BITI OD VELIKE VAŽNOSTI ZA GRAĐANE SRBIJE" Predsednik Vučić obraća se naciji večeras u 18 časova