Pomoću ovog trika oljuštićete pečene paprike za tren oka: Sve što vam treba je samo plastična kesa, evo u čemu je caka
Mnogo vremena će vam uštedeti ovi trikovi koje su nam otkrile iskusne domaćice
Ukoliko pravite ajvar, mnogo vremena će vam uštedeti ovi trikovi koje su nam otkrile iskusne domaćice koje ga godinama spremaju i isprobale su razne varijante. Na ova dva proverena načina ćete veoma brzo oljuštiti ispečene paprike:
Zamrznite paprike
Pečene paprike prvo potpuno ohladite, pa stavite u zamrzivač da se zalede. Kad ih izvadite iz zamrzivača, stavite ih u plastičnu kesu, pa pod mlaz tople vode nekoliko sekundi. Odmah ih ljuštite i kožica će se skinuti bez problema.
Stavite paprike u kesu
Ispečene paprike stavite u plastičnu kesu i zavežite je. Pustite da tako odstoje desetak minuta. Kad otvorite kesu, kožica paprika će se sama ljuštiti tako da će biti dovoljno da ih samo provučete kroz prste.
(Kurir.rs/NajŽena/J.M.)
Bonus video:
VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA 30 GODINA SAVEZA VOJVOĐANSKIH MAĐARA: Danas nemamo veće prijatelje! Srbija je druga najbrže rastuća ekonomija