prijatno!
Recept za supu od bundeve i praziluka: Ovaj topli obrok idealan je za sve one koji poste danas, pride se brzo i lako priprema
Danas se proslavlja Krstovdan pa mnogi pravoslavni vernici poste na današnji dan. Supa od bundeve i praziluka idealna je za sve one koji poste. Brzo i jednostavno se pravi, a ukus će vas oboriti s nogu.
Mnogi pravoslavni vernici poste na Krstovdan Foto: Shuttershtock
Sastojci:
- 500g bundeve
- Praziluka
- litar supe od povrća
- čen belog luka
- 2 kašike ulja
- So
- biber
- lovorov list
Brzo i jednostavno se pravi, a ukus će vas oboriti s nogu Foto: Profimedia
Priprema:
Očišćenu bundevu isecite na komade da bi se brže ispekla. U rerni pecite bundevu sa malo ulja na 180 stepeni dok ne omekša. U većoj posudi propržite iseckan praziluk, dodajte prethodno skuvanu supu, začine i stavite da provri. Dodajte ispečenu bundevu i sve izmiksujte.
Savet: So se neće zgrudvati ako u teglicu dodate nekoliko zrna pirinča
Pogledajte recept za dinstani bob sa paprikom i šargarepom: