prijatno
Krmenadle Ala Radoš Bajić! Recept za ručak koji će vas potpuno očarati: Probajte popularno jelo našeg poznatog glumca
Glumac, reditelj, scenarista i producent Radoš Bajić već decenijama osvaja publiku, a kruna njegove karijere ostaje legendarna serija Selo gori, a baba se češlja. Van kamere, ovaj Šumadinac je posvećen porodici – supruzi s kojom deli život već pet decenija i deci, Nedeljku i Jeleni.
Foto: Contrast Studios
Međutim, ono što malo ko zna jeste da je Bajić i pravi majstor u kuhinji. Njegova specijalnost? Sočne krmenadle pripremljene na način koji nosi njegov lični pečat – krmenadle ala Radoš.
Tajni sastojci Radoševih krmenadli
- 1 kg svinjskih krmenadli
- Krompir, šargarepa, crni luk, karfiol, kupus (po želji)
- 2 jaja
- Malo brašna
- So, biber, sirće
Priprema:
Foto: Shutterstock
- Očistite krmenadle od masnoće i dinstajte ih u vodi sa solju i biberom dok ne omekšaju.
- Dodajte povrće isečeno na krupnije komade i dolijte još vode. Ubacite sirće za dodatnu aromu.
- Kada se krompir skuva, umutite jaja sa malo brašna i prelijte smesu preko mesa.
- Zapecite u rerni dok ne dobijete zlatnu koricu.
Rezultat? Sočne, mekane i neodoljivo ukusne krmenadle koje osvajaju na prvi zalogaj!
(Kurir.rs/I.M.)
Bonus video: Recept za gustu čorbu