Slušaj vest

Glumac, reditelj, scenarista i producent Radoš Bajić već decenijama osvaja publiku, a kruna njegove karijere ostaje legendarna serija Selo gori, a baba se češlja. Van kamere, ovaj Šumadinac je posvećen porodici – supruzi s kojom deli život već pet decenija i deci, Nedeljku i Jeleni.

Rados Bajic 1 foto Contrast studios.JPG
Foto: Contrast Studios

Međutim, ono što malo ko zna jeste da je Bajić i pravi majstor u kuhinji. Njegova specijalnost? Sočne krmenadle pripremljene na način koji nosi njegov lični pečat – krmenadle ala Radoš.

Tajni sastojci Radoševih krmenadli

  • 1 kg svinjskih krmenadli
  • Krompir, šargarepa, crni luk, karfiol, kupus (po želji)
  • 2 jaja
  • Malo brašna
  • So, biber, sirće

Priprema:

krmenadle-s-kruskamashutterstock-1511176916.jpg
Foto: Shutterstock

  • Očistite krmenadle od masnoće i dinstajte ih u vodi sa solju i biberom dok ne omekšaju.
  • Dodajte povrće isečeno na krupnije komade i dolijte još vode. Ubacite sirće za dodatnu aromu.
  • Kada se krompir skuva, umutite jaja sa malo brašna i prelijte smesu preko mesa.
  • Zapecite u rerni dok ne dobijete zlatnu koricu.

Rezultat? Sočne, mekane i neodoljivo ukusne krmenadle koje osvajaju na prvi zalogaj!

(Kurir.rs/I.M.)

 Bonus video: Recept za gustu čorbu

Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima Izvor: Instagram/corbatariflerii