Slušaj vest

Pohovani hleb, poznat i kao prženice ili francuski tost u slatkoj varijanti, savršen je način da iskoristite stari hleb i da ga pretvorite u ukusan doručak, brzi ručak ili čak večeru. Ovo jelo je omiljeno u mnogim kuhinjama širom sveta zbog jednostavnosti i bogatog ukusa. Uz hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost, prženice se savršeno slažu sa jogurtom, sirom, ajvarom ili pak u slatkoj verziji s medom, šećerom ili džemom.

Uz prženice smo svi odrasli, a ništa se ne pravi brže i lakše od njih. Saznajte u nastavku kako da ih pripremite da budu baš kao bakine. Ovo je najbolji recept za prženice!

dorucak-przenice.jpg
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

- 4 kriške starog hleba

- 2 jaja

- 100 ml mleka

- Prstohvat soli

- Malo bibera

- Ulje za prženje

Priprema:

1. U činiji umutite jaja, mleko, so i po želji biber. Kriške hleba umačite u smesu s obe strane, pazeći da upiju dovoljno tečnosti.

2. U tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Pržite hleb sa obe strane dok ne postane zlatno-smeđi i hrskav. Izvadite i stavite na ubruse kako biste uklonili višak ulja.

3. Poslužite toplo – u slanoj verziji s jogurtom, sirom ili ajvarom, a u slatkoj s medom, džemom ili šećerom u prahu.

(Kurir.rs/Žena)

 VIDEO: Recept za brzinski kolač od ovsa i zrelih banana: 

Recept za brzinski kolač od ovsa i zrelih banana Izvor: Instagram/merirasoi2024