Posna pita sa pirinčem za celu porodicu: Za 400 dinara spremite ukusno tradicionalno jelo!
Posna pita sa pirinčem vas osvojiti na prvi zalogaj, priprema se brzo, pa će uspeti i početnicima u kuhinji.
Sastojci:
500 g kora za pitu
200 g pirinča
300 g mladog praziluka
2 šargarepe
so, biber
malo ulja
400 ml vode
1 kašičica suvog biljnog začina, po želji
Priprema:
1. Praziluk oprati, iseći na kolutove, šargarepu izrendati na krupno, pa sve zajedno prodinstati. Pirinač skuvati u posoljenoj vodi. Prodinstano povrće sjediniti sa pirinčem, posoliti po potrebi i pobiberiti.
2. Uzeti jednu koru, premazati mešavinom vode i ulja, staviti drugu koru i rasporediti dobijeni nadev. Zarolati dužom stranicom i napraviti puža.
3. Isto uraditi i sa ostatkom materijala, pa svaku savijati oko prvog puža. Kada završite, premažite pitu uljem i vodom.
4. Peći na temperaturi od 190 stepeni oko 30 minuta, odnosno dok kore ne dobiju lepu boju.
5. U međuvremenu pripremiti preliv. Prokuvati 400 ml vode i kašičicu suvog biljnog začina. Vruću pitu preliti mlakim prelivom i vratiti na nekoliko minuta u rernu.
(Kurir.rs/Informer)
VIDEO: Faširane šnicle od brokolija: