Slušaj vest

Veknica od mesa ce celim kuvanim jajima u sredini idealan je obrok za dan nakon Uskrsa. Veoma ukusno i dekorativno jelo, pogodno za razne svečane trpeze. Može se jesti kao obrok ili predjelo. Donosimo vam jednostavan recept.

Sastojci:

500 g mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

2 češnja belog luka

3 kriške suvog hleba

5 jaja

peršunov list

suvi začin

mleveni crni biber, so, malo ulja,

3 kašike brašna

Priprema:

Očistiti i sitno iseckati crni i beli luk. Kriške hleba pokvasiti u mlakoj vodi i dobro iscediti. U činiju za mešanje staviti sitno seckaniluk, mleveno meso, sitno seckan peršunov list, jedno sveže jaje, nakvašeni hleb, malo ulja, brašno i začine po ukusu. Smesu dobro izmesiti da se svi sastojci pomešaju.

Oljuštiti 4 kuvana jaja. U tepsiju staviti papir za pečenje, na papir staviti pola smese mesa, na meso staviti jedno do drugog kuvana jaja i pokriti ih ostatkom mesa. Formirati veknicu i peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok meso ne bude lepo pečeno.

(Kurir.rs/Stil)

Recept za domaći sladoled od banana i kikiriki putera Izvor: Instagram/myebycosta