Slušaj vest

Ove kiflice se, prema originalnom receptu, prave sa trapistom i pršutom. Međutim, vi ih možete filovati kako želite.

Sastojci:

300 ml toplog mleka
100 ml ulja
dve kašičice suvog kvasca
dve kašičice šećera
dve kašičice soli
jedno jaje + belance
600 g brašna
fil po želji
susam

Priprema:

1. U toplom mleku razmutite kvasac sa šećerom i dve kašičice brašna. Ostavite da zapeni.

2. U vanglicu sipati polovinu brašna, posoliti, promešati, a zatim dodati kvasac, ulje, jaje, belance i zamesite meko testo, uz postepeno dodavanje preostale količine brašna. Ostavite da naraste.

3. Naraslo testo podelite na loptice (20-25 loptica sve zavisi da li želite manje ili veće kiflice), svaku rastanjite i filujte, zasecite na trake i uvijte. Ređati u pleh obložen pek papirom.

4. Ostaviti kiflice 30 min da narastu, a zatim ih premazati umućenim žumancetom sa dve kašike mleka i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 20 min. Prijatno!

(Kurir.rs)

 VIDEO: Kiflice sa višnjama: 

kiflice od prhkog testa sa višnjama Izvor: instagram/cookistwow