Princes krofne iz tiganja gotove za deset minuta: Fil se ne pravi od pudinga, a topi se u ustima!
Princes krofne iz tiganja su pravo malo čudo - jednostavne za pripremu, a ukusom podsećaju na najlepše trenutke iz detinjstva. Ova mekana poslastica se bukvalno topi u ustima, a zahvaljujući filu koji se ne pravi od pudinga, već po domaćem receptu, dobijaju onaj bogat, pun ukus kakav pamtimo iz mamine ili bakine kuhinje. Idealne su kad želite brz, a raskošan dezert.
Princes krofne iz tiganja su najbrži način do omiljene poslastice. Prave se jednostavno, a zahvaljujući domaćem filu, dobijaju na teksturi i punoći ukusa. Savršene su kada tražite jednostavan način da impresionirate goste. U nastavku pogledajte recept, sigurni smo da ćete ga čuvati:
Potrebno je za fil:
- 3 žumanca
- 30 g šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 20 g brašna
- 250 ml mleka
- 15 g putera
- malo arome vanile
Sastojci za testo:
- 300 g mekog brašna
- 80 g oštrog brašna
- 5 g soli
- 60 g šećera
- 60 ml mlake vode
- 80 ml mlakog mleka
- 30 ml mlake pavlake
- dva manja jajeta
- 40 g putera na sobnoj temperaturi
- 5 g suvog kvasca
Priprema:
1. Zagrejte mleko i puter u šerpi i pustite da proključa. Umešajte žumanca, šećer i brašno, pa potom ulijte u mleko. Kada proključa, procedite kroz cediljku, pa vratite da se krčka na laganoj vrati, sve vreme mešajući dok se smesa ne zgusne. Kada je smesa dovoljno gusta, ostavite da se hladi, a šerpu prekrijte folijom.
2. Brašnu dodajte so, šećer i kvasac. Zagrejte mleko, vodu i pavlaku, ali ne da proključaju. U zagrejanu smesu dodajte brašno i mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo. Potom dodajte puter koji je na sobnoj temperaturi i ponovo premesite.
3. Testo umotajte u plastičnu foliju i ostavite da odmara dok se ne udvostruči. Potom premesite, podelite na osam manjih delova i ostavite da stoji još 15 minuta. Oklagijom razvucite u krug svaku kuglu testa, pa na sredinu stavite fil i preklopite.
4. Pecite u tiganju na što nižoj temperaturi. Tiganj preklopite poklopcem. Ako ipak želite da koristite rernu, pecite na oko 200 do 220 stepeni nekih 10 minuta.
(Kurir.rs/Žena)
VIDEO: Mini princes krofne sa karamelom i čokoladom: