Ručak gotov za 15 minuta: Evo kako da napravite sočan pirinač sa šampinjonima, tajna je u jednom sastojku
Jednostavan ručak koji ne zahteva puno vremena za pripremu. Idealan je i za dane posta. Donosimo vam recept za pripremu pirinča sa pečurkama koji ćete iznova spremati.
Sastojci:
250 g pirinča
2 glavice crnog luka
500 g šampinjona
3 čena belog luka
biber, vegeta , peršun, origano, bosiljak
Priprema:
Crni i beli luk sitno iseckati, a šampinjone iseći na listiće. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati šampinjone i dinstati 10 minuta. Zatim dodati vegetu, biber, peršun, origano ili začine koje vi volite, promešati i dinstati dok sva tečnost ne ispari. U odgovarajućoj posudi skuvati pirinač na uobičajen način. Gotov pirinač ocediti i sjediniti sa pečurkama. Služiti toplo.
Zatim dodati vegetu, biber, peršun, origano ili začine koje vi volite, promešati i dinstati dok sva tečnost ne ispari.
U odgovarajućoj posudi skuvati pirinač na uobičajen način.
Gotov pirinač ocediti i sjediniti sa pečurkama.