Slušaj vest

Uz naše zlatne savete, ovo tradicionalno jelo postaće vaš specijalitet.​ Brz, jednostavan i neodoljiv, satarašje idealan kao glavno jelo ili prilog.

Potrebno je:

500 gr očišćene paprike
2 veće glavice luka
2 veća paradajza
ulje
suvi začin
so

paradajz-shutterstock-2455147795.jpg
Paradajz obavezno oljuštite Foto: Shutterstock

Priprema:

Iseći luk sitno. Da luk ne bi bežao pod nožem isecite ga na pola i stavite dva min u vodu. Zatim ga secite po želj.

Isecite papriku. Nju uvek očistite i secite sa unutrašnje strane nikako sa spoljne jer je opna tvrda i trebaće vam duplo snage da je presečete. Luk isečeni stavite u tiganj i sipajte ulja. Pržite na malo jačoj vatri.

Kad postane staklast (nikako nemojte dodavati vodu) dodajte seckanu papriku. Dodati suvi začin, izmešati i poklopiti. Paradajz zaseći krstiće sa donje strane staviti u vodu da prostruji. Ostaviti dva minuta, pa izvaditi u hladnu vodu.

Oguliti ljusku, iseći i staviti u sataraš. Izmešati i ostaviti par minuta da ispari višak tečnosti, ne sasvim, neka ostane malo kad se provuče varjačom da se vidi dno. Servirati uz krompir pire.

(Kurir.rs/Informer)

 VIDEO: Recept za njeke sa mladim sirom i bosiljkom: 

Recept za njoke od mladog sira i bosiljka  Izvor: Instagram/ricettinaeasy