Recept za kapri sladoled koji će obožavati cela porodica: Potrebna su vam samo 4 sastojka, a pravi se očas posla!
Ovaj kremasti, voćni sladoled ne samo da je ukusan, već se pravi brzo i lako, uz samo 4 osnovna sastojka.
Ako volite osvežavajuću kombinaciju sladoleda od vanile i jagode, probajte da napravite domaću verziju za vrlo kratko vreme.
Sastojci:
400 ml slatke pavlake za šlag
1 konzerva (oko 400 g) zaslađenog kondenzovanog mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
200 g svežih ili smrznutih jagoda
Priprema:
Napravite voćni preliv: U blenderu izmiksajte jagode dok ne dobijete pire. Po želji ga možete blago procediti ako ne volite semenke.
Napravite osnovu sladoleda: Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Zatim lagano umešajte kondenzovano mleko i ekstrakt vanile. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini.
Kombinovanje slojeva: U dublju posudu sipajte pola smese, pa dodajte deo jagoda. Ponovite postupak sa ostatkom. Možete kašikom lagano promešati da dobijete mramorni efekat.
Zamrzavanje: Pokrijte i stavite u zamrzivač na najmanje 6 sati, najbolje preko noći.
(Kurir.rs/Informer)
VIDEO: Recept za domaći sladoled: