Slušaj vest

Ovaj kremasti, voćni sladoled ne samo da je ukusan, već se pravi brzo i lako, uz samo 4 osnovna sastojka.

Ako volite osvežavajuću kombinaciju sladoleda od vanile i jagode, probajte da napravite domaću verziju za vrlo kratko vreme.

Sastojci:
400 ml slatke pavlake za šlag
1 konzerva (oko 400 g) zaslađenog kondenzovanog mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
200 g svežih ili smrznutih jagoda

domaći sladoled od jagode shutterstock_1704738868.jpg
Domaći sladoled Foto: Shutterstock

Priprema: 
Napravite voćni preliv: U blenderu izmiksajte jagode dok ne dobijete pire. Po želji ga možete blago procediti ako ne volite semenke.

Napravite osnovu sladoleda: Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Zatim lagano umešajte kondenzovano mleko i ekstrakt vanile. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini.

Kombinovanje slojeva: U dublju posudu sipajte pola smese, pa dodajte deo jagoda. Ponovite postupak sa ostatkom. Možete kašikom lagano promešati da dobijete mramorni efekat.

Zamrzavanje: Pokrijte i stavite u zamrzivač na najmanje 6 sati, najbolje preko noći.

(Kurir.rs/Informer)

 VIDEO: Recept za domaći sladoled: 

Recept za domaći sladoled od banana i kikiriki putera Izvor: Instagram/myebycosta