Slušaj vest

Mnoge bake kada kuvaju pasulj u šerpu ubacuju i jedan ceo krompir koji, nakon što je obrok gotov, isti bace u smeće. Iako možda nekima ovo deluje kao besmislen potez, iza svega stoji logično objašnjenje. 

Naime, o ovom starinskom triku govorila je i korisnika TikTok, koja se potpisuje kao @digitalna.mama, a u kom je objašnjeno da krompir zapravo služi da bi pokupio višak skroba i jedinjenja koja izazivaju nadimanje zbog čega je lakše svariti varenje.

Takođe, neutrališe oporost i čorbi pasulja daje kremastiju teksturu. 

Iako deluje da i nije neka stvar zapravo mnogo poboljšava varenje i pasulju daje puniji ukus. Sledeći put kada se uhvatite za šerpu da pristavite pasulj setite se ovog tradicionalnog trika naših baka koji daje praktično rešenje za ovaj problemčić. 

Bonus video: Kako se rešiti crva u trešnjama?

Kako da se rešimo crva u trešnjama? Ovaj jednostavan trik će potpuno i detaljno očistiti svaku voćku - evo o čemu je reč! Izvor: Kurir televizija