Slušaj vest

Ako želite da iznenadite svoje goste izvrsnim domaćim desertom, ali bez provođenja sati u kuhinji, imamo savršeno rešenje - Napoleon tortu bez pečenja koja ima ukus najboljeg peciva, ali je iznenađujuće laka za pripremu.

Ovaj recept je pravo otkriće za zauzete domaćice koje žele da obraduju sebe i svoje voljene nečim neverovatno nežnim, aromatičnim i pomalo egzotičnim.

 Ovo nije klasični Napoleon sa kremom, koji zahteva puno vremena i strpljenja. Ovo je njegova lenja verzija.

Screenshot 2025-07-15 145349.png
Napoleon torta Foto: Printscreen/Youtube/VkusnoProstoBistro

Za koru:

250 g keksa

Fil:

600 ml mleka

3 jaja

180 grama šećera

70 grama pšeničnog brašna (može se zameniti kukuruznim skrobom)

180 g putera

20 g vanilin šećera

Priprema:

Fil se sprema tako što se umute jaja sa šećerom, zatim doda brašno i muti sve dok smesa ne bude skroz glatka. Dodajte 200 ml mleka i mešajte.

Sipajte i preostalih 400ml mleka, stavite na šporet, zakuvajte sve vreme mešajući. Iznesite fil da se ohladi, a potom u njega dodajte vanilin šećer i puter. Miksirajte sve dok se ne dobije glatka smesa.

Ređanje:

Za podlogu stavite 3x3 keksa, pa fil, pa ponoviti posutpak sve dok ne potrošite sav materijal. Odozgo ukrasite po želji. Ostavite preko noći da keks popusti i uživajte u njenom savršenom ukusu.

(Kurir.rs/Glossy)

 VIDEO: Kako iseći okruglu tortu: 

Kako iseći okruglu tortu na puno parčića Izvor: Instagram/doll_memories