Napoleon torta: Recept za najkremastiji desert koji ćete obožavati
Ako želite da iznenadite svoje goste izvrsnim domaćim desertom, ali bez provođenja sati u kuhinji, imamo savršeno rešenje - Napoleon tortu bez pečenja koja ima ukus najboljeg peciva, ali je iznenađujuće laka za pripremu.
Ovaj recept je pravo otkriće za zauzete domaćice koje žele da obraduju sebe i svoje voljene nečim neverovatno nežnim, aromatičnim i pomalo egzotičnim.
Ovo nije klasični Napoleon sa kremom, koji zahteva puno vremena i strpljenja. Ovo je njegova lenja verzija.
Za koru:
250 g keksa
Fil:
600 ml mleka
3 jaja
180 grama šećera
70 grama pšeničnog brašna (može se zameniti kukuruznim skrobom)
180 g putera
20 g vanilin šećera
Priprema:
Fil se sprema tako što se umute jaja sa šećerom, zatim doda brašno i muti sve dok smesa ne bude skroz glatka. Dodajte 200 ml mleka i mešajte.
Sipajte i preostalih 400ml mleka, stavite na šporet, zakuvajte sve vreme mešajući. Iznesite fil da se ohladi, a potom u njega dodajte vanilin šećer i puter. Miksirajte sve dok se ne dobije glatka smesa.
Ređanje:
Za podlogu stavite 3x3 keksa, pa fil, pa ponoviti posutpak sve dok ne potrošite sav materijal. Odozgo ukrasite po želji. Ostavite preko noći da keks popusti i uživajte u njenom savršenom ukusu.
(Kurir.rs/Glossy)
VIDEO: Kako iseći okruglu tortu: