Pobedite upalu grla

Korisni saveti za brzo izlečenje

Pobedite upalu grla

Život -
Osim lekova koji ublažavaju bol i otok, kad imate ovaj problem, pomažu so i mlaka voda i pileća supica

Nazdravlje!Ako osećate simptome prehlade, krenite na vreme da se lečite. Dajemo vam nekoliko korisnih saveta koji mogu biti vaši saveznici u borbi s upaljenim grlom.SirupAko ste počeli i da kašljucate, obavezno kupite sirup jer ćete tako sprečiti dalje širenje prehlade i olakšati sebi radni dan.Mnogo tečnostiKao i kod svake prehlade, vrlo je bitno da konstantno pijete čaj ili vodu da ne biste dehidrirali. Tečnost će ispirati bolno grlo, pa ćete se bolje osećati. Da li unosite dovoljno tečnosti, znaćete po tome što je urin svetle boje i bez mirisa. Pijte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, poput zelenog, crnog i belog, ali pripazite da ne bude vreo.Topla supaTopla supa će vam i te kako pomoći, pa je jedite kad god ste u prilici. Ako se pitate zašto baš supa, odgovor je jednostavan - natrijum u supi deluje protivupalno, a njena toplota olakšava bol. Osim toga, bolno grlo može biti još gore kada gutate hranu, a supu s usitnjenim povrćem lako možete i da pijete.OdmaranjeIako ovo nije neki brz način izlečenja, veoma je važan i bilo bi dobro da se što više odmarate. Tako ćete se lakše izboriti s infekcijom i telu dati potrebnu energiju.AntibiotikAko je jaka grlobolja u pitanju, svakako posetite lekara jer je moguće da imate bakteriju koja se može izlečiti samo antibiotikom. Ništa nemojte da preduzimate pre nego što uradite bris grla, zbog toga što uzimanje antibiotika kod virusa neće imati efekta, pa radije budite sigurni u bakteriju.IshranaHrana je, takođe, bitna stavka u izlečenju, pa izbegavajte nezdravo i uzimajte što više voća i povrća. Možete da napravite i limunadu sa malo meda jer ćete tako jačati imunitet.

Pastile i sprejevi za grloRazne pastile za grlo odmah će olakšati bol jer sisanjem stimulišete i veću proizvodnju pljuvačke, pa će celo područje biti manje suvo. U apoteci možete da odaberete razne vrste, poput onih sa vitaminom C ili medom, kao i korisnim biljkama. Takođe, mogu da vam posluže i sprejevi koji imaju slične sastojke, ali i antiseptičko dejstvo.

So i vodaČim osetite peckanje i nadraženost u grlu, uzmite malo mlake vode s običnom soli i grgoljite. To možete raditi i nekoliko puta na dan jer na taj način uništavate bakterije. Lekari preporučaju mešavinu jedne čaše vode i pola kašičice soli. Nakon toga vodu ispljunite.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track