BORBA ZA VEDRANOV ŽIVOT: Splićanin zahvaljujući građanima uskoro na lečenju u Nemačkoj!
Foto: Facebook

Četiri godine borbe s karcinomom

BORBA ZA VEDRANOV ŽIVOT: Splićanin zahvaljujući građanima uskoro na lečenju u Nemačkoj!

Život -
Nakon četiri godine borbe i 74 hemoterapije, Splićanin koji boluje od karcinoma debelog creva kreće na eksperimentalno lečenje u Nemačku

Vedran Sabadi, 43-godišnji Splićanin koji već četiri godine vodi tešku borbu s karcinomom debelog creva, uskoro će krenuti u Nemačku na eksperimentalno lečenje u kliniku International Immune Foundation.

Naime, nakon što je na Fejsbuku otvorena grupa podrške Vedranu, brojni hrvatski građani uključili su se u akciju skupljanja 300.000 kuna potrebnih za Vedranovo lečenje u Nemačkoj i na kraju su uspjeli. Vedran bi na lečenje trebalo da krene nakon 7. januara.

"Dragi moji, staru godinu smo ispratili punu loših vesti, ova Nova nam je već prvi dan donela odlične vesti i osmeh na lice - iznos od 300.000 kuna je na računu", stoji na Fejsuk profilu grupe koja je pokrenula akciju prikupljanja novca za lečenje u Nemačkoj.

Vedran Sabadi ima 43 godine, veteran je Domovinskog rata i primio je, nećete verovati, 74 doza hemoterapije! Uz pomoć prijatelja stupio je u kontakt s nemačkom klinikom International Immune Foundation koja sprovodi eksperimentalnu imunološku terapiju raka imunoferezom - metodom koja filtrira krv kako bi iz nje uklonila inhibitore imunološkog sastava koje mnogi tipovi tumora luče. Za jedan tretman koji traje tri nedelje i uključuje 12 imunofereza, treba mu 40.000 evra.

Vedranova najveća želja je da pobedi tumor i sledeći Božić dočeka sa svojim najmilijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track