ČITAJTE PAŽLJIVO: Šta može da se dogodi ako ne koristite kondom

Čuvajte zdravlje

ČITAJTE PAŽLJIVO: Šta može da se dogodi ako ne koristite kondom

Život -
Dok većina muškaraca ne voli stavljanje kondoma, zbog toga što nemaju isti osećaj, postoji i oni koji misle na svoje zdravlje

Najnovije istraživanje ustanovilo je da rak prostate mogu da izazovu uobičajene infekcije koje se prenose seksualnim putem.

Tim naučnika je na Univerzitetu u Kaliforniji testirao ćelije ljudske prostate i ustanovio da seksualno prenosiva zaraza trihomonijazom podstiče rast i razvoj malignih ćelija.

Trihomonas iliti “trichomonas vaginalis” spada u protozoe, grupu mikroba, koji su slični bakterijama. Može da inficira genitalno područje, tj. vaginu i uretru kod žena, odnosno i uretru i prostatu kod muškaraca.

Infekcija se obično ne širi dalje kroz ljudsko telo i zato nije opasna koliko su to neke druge polno prenosive bolesti. Trihomonijazom je zaraženo oko 275 miliona ljudi širom sveta.

Inficirani muškarci mogu da osećaju bol tokom uriniranja, a pojavljuje se i beli iscedak iz penisa. Kod žena se javlja bol i svrab oko vagine i promene u pražnjenju bešike, ali se simptomi ne javljaju kod čak polovine inficiranih muškaraca i žena.

Ovo istraživanje dolazi nakon onog koje je sprovedeno 2009. godine na Harvardu, u kojem je tada ustanovljeno da je četvrtina muškaraca s rakom prostate imala simptome trihomonijaze. Razmislite da li je bolje da sačuvate zdravlje...

(kolektiv.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track