SUROGAT-MAJKA RODILA DEČAKA SA DAUNOM: Roditelji ga nisu hteli, a ja ga volim kao da je moje!

Borba za dečaka

SUROGAT-MAJKA RODILA DEČAKA SA DAUNOM: Roditelji ga nisu hteli, a ja ga volim kao da je moje!

Život -
Australijanci su 21-godišnjoj Pataramon Janbua platili 11.700 dolara da im rodi dete, a kada je rodila blizance, dečaka i devojčicu, samo su nju odveli kući u Australiju

Surogat majka iz Tajlanda primila je više od 70.000 dolara u donacijama da se brine o svom šestomesečnom sinu Gremiju pošto ga australski par nije hteo da ga odvede kući jer ima Daunov sindrom.

Australijanci su 21-godišnjoj Pataramon Janbua platili 11.700 dolara da im rodi dete, a kada je rodila blizance, dečaka i devojčicu, samo su nju odveli kući u Australiju. U bolnici je preuzeo njihov agent koji Tajlanđanki nikad nije isplatio preostalih 2.341 dolar.

Surogat-majka je saznala da nosi blizance kada je bila u trećem mesecu trudnoće. Zbog toga je pra odlučio da platit idodatnih 1.673 dolara. Mesec dana kasnije saznali su da jedna od beba ima Daunov sindrom i zatražili su da Tajlanđanka abortira. Budući da je ona budista, odbila je njihov predlog jer se to smatra velikim grehom.

Kada se porodila, Apar iz Australije je uzeo samo devojčicu i otišao, ostavljajući malog Gremija na milost i nemilost sudbini, budići da Pataramon nije bila u situaciji da se brine o još jednom detetu, pogotovo sa bebom koja je teško bolesna.

Iako je surogat majkom pristala da rodi drugome dete zbog teške finansijske situacije, danas drugim Tajlanđankama poručuje da ne misle samo na novac jer ako nešto krene po zlu niko im neće pomoći i beba će biti napuštena.

Ipak, ona je naišla na dobre ljude pa je za Gremi pokrenuta online kampanja. Mole se svi koji mogu da doniraju novac za dečaka sa Daunom i urođenim srčanim tegobama kako bi mogao otići na operaciju

Nažalost, maleni se bori i sa teškom infekcijom pluća, a Pataramon, koja ga je zavolela kao da je njen, boji se da će umreti.

Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track