(VIDEO OSETLJIVOG SADRŽAJA) NOVI METOD CARKOG REZA: Majka sama izvlači bebu iz stomaka!
Foto: Printskrin

Nesvakidašnje

(VIDEO OSETLJIVOG SADRŽAJA) NOVI METOD CARKOG REZA: Majka sama izvlači bebu iz stomaka!

Život -
Mama Oksana (30) je nežno rukama uhvatila bebu, a zatim je povukla pod budnim okom lekara koji je malim rezom otvorio njen stomak

Erik Maksimilijan je na svet došao na nesvakidašnji način - mama Oksana Kajzer lično ga je, uz minimalnu pomoć lekara, izvukla rukama iz svog stomaka. To se zove „carski rez uz maminu pomoć“.Reč je o novoj metodi porođaja koja je prvi put Evropi izvedena u bolnici u nemačkom gradu Bad Oajnhauzenu.

Mama Oksana (30) je nežno rukama uhvatila bebu, a zatim je povukla pod budnim okom lekara koji je malim rezom otvorio njen stomak. Nova metoda porođaja zove se „carski rez uz maminu pomoć“. Procedura u mnogim detaljima podseća na standardnu: majka prima lokalnu anesteziju, a u porođaj se uključuje u završnom trenutku kad je beba spremna da izađe iz stomaka.

Doktor Manfred Šmit izjavio je da je najveći problem ovog porođaja bilo da mama bude potpuno sigurna i da prilikom porođaja ne dođe do prenosa bacila u otvorenu ranu. Međutim, porođaj Oksane Kajzer je obavljen bez komplikacija.

Naime, Oksani Kajzer je ovo peti porođaj. Prvu bebu rodila je carskim rezom, a naredna tri porođaja bila su prirodnim putem.

"Za mene je ovo uobičajen porođaj, bila sam srećna u tom trenutku", izjavila je iskusna mama.

http://www.youtube.com/watch?v=rfu1XMLCmO4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track