LAKŠE DO PRVIH REČI: Knjiga Progovorilica za decu sa govorno-jezičkim smetnjama

Otklanjanje poremećaja u komunikaciji kod mališana

LAKŠE DO PRVIH REČI: Knjiga Progovorilica za decu sa govorno-jezičkim smetnjama

Život -
Uspešno smo habilitovali/rehabilitovali preko 3.000 dece i odraslih sa govorno-jezičkim smetnjama ili poremećajima u komunikaciji - kaže Tanja Lukovac iz logopedskog centra Higia Logos

BEOGRAD - Poslednjih godina sve je više dece koja imaju govorno-jezičke smetnje ili poremećaje u komunikaciji.

Zbog toga su roditelji primorani da potraže stručnu pomoć u nadležnim institucijama i svoje mališane uključe u rad sa logopedima ili defektolozima.

- Sprovodeći timsku dijagnostiku, logopedsko-psihološke tretmane i savetodavni rad sa roditeljima dece koja dolaze u našu ustanovu i sedam predškolskih ustanova sa kojima imamo saradnju, možemo reći da smo relativno uspešno habilitovali/rehabilitovali preko 3.000 dece i odraslih sa govorno-jezičkim smetnjama ili poremećajima u komunikaciji - kaže Tanja Lukovac, direktorka logopedskog centra Higia Logos, koji ovih dana obeležava značajan jubilej - deset godina uspešnog postojanja i rada.

Tanja Lukovac, direktorka logopedskog centra Higia Logos
Tanja Lukovac, direktorka logopedskog centra Higia Logos

"Svaki naš radni dan bio je ispunjen izazovima, trudom, radom, ali je bio nagrađen uspesima, novim rečima, dečjim osmesima… i na kraju - obostranim zadovoljstvom terapeuta i roditelja.

Danas našu ustanovu sačinjava osam logopeda i stalni stručni saradnik psiholog. Možemo se pohvaliti i dragocenom saradnjom sa timom vrhunskih stručnjaka iz eminentnih ustanova naše zemlje, predškolskim ustanovama, školama roditeljstva... , objašnjava Tanja Lukovac.

U toku rada, iznedrilo se i prvo izdanje Progovorilice, priručnika sa setom kartica za stimulaciju govorno- jezičkog razvoja, autora Tanje Lukovac, a ovih dana iz štampe izlazi i drugo dopunjeno i izmenjeno izdanje ove korisne knjige, namenjene pre svega roditeljima, štampano u tiražu od 3.000 primeraka.

Knjiga Progovorilica namenjena je roditeljima
Knjiga Progovorilica namenjena je roditeljima

Uz pomoć ovog praktičnog priručnika, roditelji su u prilici da brojnim vežbama, najčešće kroz igru, podstaknu svoje mališane i pomognu im da lakše prevaziđu govorno-jezičke smetnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track