NEVEROVATNA PROMENA: Probudio se iz kome zavistan od sira i nekontrolisanog psovanja
Foto: Profimedia

Sir iz frižidera počeo da nestaje

NEVEROVATNA PROMENA: Probudio se iz kome zavistan od sira i nekontrolisanog psovanja

Život -
Petnaestogodišnjak iz Česterfilda probudio se iz devetodnevne kome sa jakom željom da jede velike količine sira i da nekontrolisano psuje.

Doktori su bili prisiljeni da Kai Tomasa stave u komu zbog obilnog krvarenja u mozgu da bi mogli da izvrše operaciju koja bi smanjla pritisak u njegovoj lobanji. Kada se probudio, iznenadio je svoju majku neobičnim ponašanjem.

Kada se probudio iz kome, Tomas nije mogao da priča niti da se pomera, a kada su mu se osnovne funkcije vratile, lekari su primetili dve čudne stvari.

"Postao je zavistan od sira i ne može da prestane da psuje", rekla je njegova majka Trejsi, koja je prvo primetila njegovu sklonost prema siru, a tek onda ga je čula kako psuje.

"Jednog dana kada sam bila u kuhinji, začula sam vikanje u njegovoj sobi. Uzvikivao je samo prostote. Zapitala sam se šta se dešava, pošto je psovao bez razloga. Kada sam ušla u sobu, videla sam da jede kolut sira", objasnila je ona.

Od tada je sir iz frižidera počeo da nestaje. On je oduvek voleo sir, ali je sada počeo da preteruje.

"Kada smo pitali smo doktora zašto se ponaša tako, on nam je na to rekao da se često dešava, da se ljudi iz kome probude agresivni. Ali to ne objašnjava njegovu opsednutost sirom", kaže ova majka.

Tomas sada ide na terapiju, a njegovo stanje se postepeno popravlja. Doktori tvrde da je njegovo ponašanje nije neuobičajeno, jer su fizički, kognitivni, emotivni i problemi u ponašanju sasvim normalna pojava posle povrede glave i da nijedan slučaj nije isti.

(Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track