RECEPT ZA NAJZDRAVIJI ČAJ NA SVETU: U Indiji ga vekovima koriste kao lek
Foto: Shutterstock

Kurkuma i đumbir

RECEPT ZA NAJZDRAVIJI ČAJ NA SVETU: U Indiji ga vekovima koriste kao lek

Život -

Mnogi biljni čajevi imaju blagotvoran učinak na organizam i zdravlje čoveka. Osim što lče, imaju i smirujući učinak.

Čaj od đumbira i kurkume je jedan od najzdravijih čajeva jer u sebi sadrži 2 najzdravija sastojka na svetu: đumbir i kurkumu.

Čaj od đumbira je sve popularniji te je prirodni lijek za razne probavne smetnje kao povraćanje i gastritis. Može opustiti mišiće i time spriječiti nadutost i plinove.

Takođe je utvrđeno da je vrlo dobar lek za prehlade i kašalj. Snižava visinu holesterola, podstiče cirkulaciju, reguliše krvni pritisak i pomaže u sprečavanju zgrušavanja krvi, što može da smanji rizik od raznih bolesti srca.

Kurkuma se u Indiji već vekovima koristi kao lek za različite bolesti. Uz neverovatno jarku žutonarančastu boju, ovaj začin može da pomogne da izleči mnoge zdravstvene probleme.

Kurkuma je možda najpoznatija po svojoj sposobnosti u borbi protiv upala. Sadrži aktivni sastojak kurkumin, koji ima antioksidativna svojstva.

Čaj od đumbira i kurkume

Sastojci:1 litra vode5 cm svežeg đumbira1 žličica kurkume u prahu1 limunmed (po želji)

Priprema:1. Vodu stavite da provri, a đumbir ogulite i izrendajte 2. Kada voda proključa dodajte narendani đumbir i kuhajte 5 minuta3. Dodajte kurkumu i kuvajte još 2-3 minute4. Pustite da odstoji pa dodajte sok od limuna i med po želji

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track