BITKA KOJU DETE NE TREBA DA VODI Dečaku koji je donirao kosu obolelima od raka dijagnostikovan tumor
Foto: Facebook/screenshot

Raduje ga to što je mogao da pomogne drugima

BITKA KOJU DETE NE TREBA DA VODI Dečaku koji je donirao kosu obolelima od raka dijagnostikovan tumor

Život -

Vini Desautels je čak dve godine puštao kosu da bi je donirao deci koja boluju od raka. A kako je sudbina često okrutna, ovom sedmogodišnjaku, ubrzo nakon što je u martu skratio kosu, dijagnostifikovana je ista ova bolest. Vinijevu porodicu je ova vest dodatno uzdrmala kada im je lekar rekao da je rak u četvrtom stadijumu.

"Doktori još pokušavaju da otkriju o kom obliku raka je reč, s obzirom na to da su pronašli izrasline oko bedra, kostiju oko oka i na njegovom desnom obrazu", rekao je Vinijev otac.

LOVE & PRAYERS: 7-year-old Vinny Desautels grew his hair for two years so it can be made into wigs for kids with cancer....

Posted by FOX 5 Atlanta on Monday, May 9, 2016

Vini je nedavno došao kući iz škole i roditeljima se požalio na bolove u kolenu, a oni su tada pronašli izraslinu na njegovom desnom boku. Odmah su otišli u bolnicu, a lekari su otkrili izraslinu na prsima.

Ubrzo nakon toga, dečak je morao na lekarski pregled zbog očiju koje su mu često bile natečene, što se dotad pripisivalo alergijama, ipak njegovi roditelji su se zabrinuli da bi te dve stvari mogle biti povezane. Ispalo je da su bili u pravu nakon što su lekari otkrili malignu izraslinu kod njegovog oka. Iako ima tek sedam godina, Vini svoju dijagnozu jako dobro razume, a i dalje ga raduje to što je mogao da pomogne drugima.

"Želeo sam da pomognem", rekao je Vini.

Sad News: Vinny Desautels The Boy Who Grew Hair Out for Cancer Patients Diagnosed With Stage 4 Disease :( Vinny...

Posted by ResultCare on Tuesday, May 10, 2016

Iako su u to vreme, kada je puštao kosu, mnogi mislili da je devojčica, njegov otac rekao je da Vinija to nimalo nije brinulo. Cela porodica sada svim snagama pokušava da se nosi s ovom bolešću, s tim da Viinijeva majka uskoro treba da se porodi. Vinijevi baka i deka, Sju i Ron Desautels, osnovali su stranicu "GoFundMe" da bi prikupili novac za lečenje svog unuka.

"Naš predivni unuk vodi bitku koju nijedno dete ne bi trebalo da vodi - onu protiv raka. Nedavno je donirao svoju kosu deci oboljeloj od iste bolesti. Iako su mu se druga deca ponekad rugala zbog duge kose, on se na to nije osvrtao jer je znao da mu je cilj da pomogne drugima", stoji na stranici.

Victory 4 Vinny! My cousin Amanda Azevedo and her husband Jason Desautels' 7year old son is currently in the hospital...

Posted by Gregory Fischer on Monday, May 2, 2016

"Narednih meseci čekaju ga brojni pregledi i testovi, kao i operacije. A kao što možete i pretpostaviti, sve to košta. Dijagnoza nam je slomila srce. Hvala svima na podršci. Mi smo bliska porodica i zajedno se borimo protiv toga", piše na stranici.

Sometimes the world is an unfair place. Vinny Desautels grew his hair out for two years so he could donate it to help those battling cancer. Then the 7-year-old was diagnosed with Stage 4 cancer himself. Read more: http://via.fox40.com/f7OQu

Posted by FOX40 News on Sunday, May 8, 2016

(Fox40/Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track