(VIDEO) Stavite štipaljku na uvo i držite tako jedan minut - Desiće se čudo!
Foto: Youtube Printscreen

Neverovatno

(VIDEO) Stavite štipaljku na uvo i držite tako jedan minut - Desiće se čudo!

Život -

Štipaljke mogu da imaju daleko važniju ulogu u vašem životu od pukog držanja rublja posle pranja. Ako štipaljku stavite na određeni deo uha, osetićete veliko olakšanje.

Radi se o refleksologiji, a štipaljka će vam pomoći da određenu tačku na uvetu ne morate da pritiskate prstima. Na ušima postoji šest važnih tačaka, a svaka je usmerena ka određenom delu tela. Helen Čin Lui, stručnjak refleksologije kaže da je uvo bogato nervnim završecima i u više navrata se spaja sa centralnim nervnim sistemom.

Pritiskom na određenu tačku rešavaju se tegobe u određenom delu tela.

Evo kako se snaći u svemu tome:

1. Najviši deo uha ima vezu sa leđima i ramenima. Pritisnite to mesto i držite tako jedan minut svaki dan i napetost u tim delovima tela će popustiti.

2. Ta tačka je povezana s vašim organima pa ako unutar tela osetite neku nelagodu ili ste postali previše osetljivi na nešto, stavite štipaljku na tačku 2 - osetićete olakšanje.

3. Ako imate problema sa zglobovima, pritisnite ovu tačku. To će smanjiti bol i ukočenost u zglobovima i brzo će bam biti lakše.

4. Ovaj deo uha povezan je sa sinusima i grlom pa ako imate problema, pritisnite tu tačku. To pomaže i kada ne možete da spavate jer vam je nos začepljen.

5. Tačka iznad ušne resice povezana je sa probavom. Ako štipaljku stavite na to mesto, smanjićete stomačne bolove i poboljšati rad probave. Takođe, služi i kao prevencija pojave tegoba u tom delu tela.

6. Ušne resice povezane su sa glavom i srcem. Pritisak na ovaj deo doprinosi zdravlju srca, ali i olakšava tegobe kod glavobolje, migrene.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track