KAD POJEDETE TEK ISPEČENU VRELU KIFLICU, UNELI STE U TELO PORCIJU ČISTOG SKROBA I MASTI: Evo zašto je ova navika KOBNA po vaše zdravlje!
Foto: Profimedia

UKUSNO, A ŠTETNO

KAD POJEDETE TEK ISPEČENU VRELU KIFLICU, UNELI STE U TELO PORCIJU ČISTOG SKROBA I MASTI: Evo zašto je ova navika KOBNA po vaše zdravlje!

Život -

Iako nam na spomen vrućeg hleba, kiflica i pogačica odmah kreće voda na usta, pre konzumiranja ih svakako treba ohladiti

Veoma je malo onih koji jutarnji obrok nose od kuće, pa se doručak na radnom mestu danas uglavnom svodi na kupovinu peciva iz pekare na putu od kuće do posla. A još kad naiđete na ono koje je tek izvađeno iz peći, vašoj sreći nema kraja.

Energetska bomba Ukoliko većinu vremena na poslu sedite, energetska bomba u obliku porcije testenine - bilo da je to burek, kifla sa sirom bilo kuvana testenina - definitivno nije za vas jer je u pitanju porcija čistog skroba i masti. Jeste ukusno, ali - nije zdravo. Tanjir pun testenine, kažu, mera je za ljude koji rade neki teži fizički posao, a sos je dodatak koji vam garantuje da ćete više pojesti, a samim tim i nabaciti koji kilogram. I onda se ljudi pitaju od čega su debeli. Od nezdrave i velike količine hrane i previše sedenja.

Šta je rešenje Testenina može, ali ne svakog dana, i najbolje u kombinaciji s povrćem (sos od paradajza, paprike, tikvica...). Porcija ne sme biti velika, jer je i u ovoj zdravijoj varijanti i dalje kalorična. Kako bi obrok bio zdraviji, obavezno ga dopunite nekom sezonskom salatom.

A šta s pecivima, rol-viršlama, burecima i pogačicama? Naš savet je da ih zaobiđete kad god možete i da se odlučite za neku zdraviju varijantu (kod kuće ispržite ili skuvajte jaje, napravite prženice...). Ali ako baš ne možete da zaobiđete pekaru, obavezno sačekajte da se pecivo ohladi jer bi vas kasnije mogao zaboleti stomak. Dodate li tome činjenicu da masna hrana sporo napušta želudac, jasan će vam biti uzrok ove muke.

Dakle, iako su nam vruć hleb i kiflice jako primamljivi, pre konzumiranja ih ohladite. Znamo da je veoma teško odoleti toplom pecivu, ali sve ovo vam govorimo za vaše dobro.

foto: Profimedia

(Kurir, Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track