RADOŠ BAJIĆ SE PRIDRUŽIO ADRIA MEDIA GROUP U KAMPANJI ZA PODIZANJE SVESTI O MENTALNOM ZDRAVLJU:  Nije sramota biti bolestan!
Foto: Kurir

RADOŠ BAJIĆ SE PRIDRUŽIO ADRIA MEDIA GROUP U KAMPANJI ZA PODIZANJE SVESTI O MENTALNOM ZDRAVLJU: Nije sramota biti bolestan!

Život -

U trenucima kada osećamo da je naše mentalno zdravlje ugroženo, potrebno je da potražimo profesionalnu pomoć, a ne da sami sebi prepišemo terapiju i na svoju ruku uzimamo lekove za koje mislimo da će nam pomoći, jer je to velika greška! Za mnoge je odlazak kod psihologa ili psihoterapeuta teška odluka, ali je bitno da shvatimo da uzimanje terapije na svoju ruku može da učini stvari još gorim nego što jesu.

U kampanju za podizanje svesti o mentalnom zdravlju uključile su se mnoge poznate ličnosti, među kojima je i Radoš Bajić, naš poznati glumac, scenarista i reditelj. On poručuje da ne pijemo lekove sami, već da se obratimo lekaru ukoliko imamo psihičke probleme, jer će nam on pomoći i prepisati potrebnu terapiju.

Činjenica je da su građani nedovoljno obavešteni o važnosti obraćanja stručnjacima za pomoć, da postoje brojni mitovi o bolnici „Dr Laza Lazarević“, da ogroman broj građana uzima lekove za smirenje bez konsultacije s lekarom, što često rezultira zanemarivanjem poremećaja koji s vremenom može da dovede do težih stanja. Upravo zato je kompanija „Adria Media Group“ odlučila da podrži kampanju klinike „Dr Laza Lazarević“ koja se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja kako bismo građanima Srbije pomogli da prepoznaju simptome mentalnih poremećaja i poremećaja ponašanja, da shvate zašto je važno da ne pokušavaju da sakriju problem i kome da se obrate za stručnu pomoć.

Klinika „Dr Laza Lazarević“ otvorila je Centar za mentalno zdravlje na 20. spratu Beograđanke, u kojem svi koji žele mogu da razgovaraju sa psiholozima, psihijatrima i socijalnim radnicima, i to potpuno besplatno, bez uputa i zdravstvene knjižice.

(Kurir.rs /Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track