KAKO STVARNO DA SE REŠITE NEPRIJATNOG ZADAHA: Ako ništa od ovoga ne upali - pravac KOD LEKARA!
Foto: shutterstock

stomatolozi savetuju

KAKO STVARNO DA SE REŠITE NEPRIJATNOG ZADAHA: Ako ništa od ovoga ne upali - pravac KOD LEKARA!

Život -

Ako nakon svakog obroka ne perete zube, hrana ostaje na njima i bakterije je razgrađuju. Najčešće zube perete noću, ali bakterije ostaju u prostoru među zubima i zato vam nakon buđenja zadah opet ima neugodan miris.

Bakterije se zadržavaju i na zadnjoj strani jezika, pa ako ne čistite i jezik, verovatno će se one množiti i takođe stvarati neugodan miris.

foto: Profimedia

Morate piti puno vode. Setite se da ima i drugih stvari koje vam mogu osušiti usta: pušenje, kafa, alkohol, pa i neki lekovi.

Bilo bi dobro rešiti se loših navika, pa se možda situacija promeni.

Ako vam je zadah neprijatan bez obzira šta radite, stalno ispirete usta, ali ništa se ne događa, možda imate zdravstvenih problema koji nisu vezani za higijenu. U tom slučaju hitno posetite stomatologa.

Halitoza je rezultat nakupljanja bakterija, naslaga na jeziku i naslaga na tvrdim zubnim tkivima. Uzrok može biti i parodontalna bolest, a halitoza može biti i rezultat gastrointestinalnih tegoba.

Do neprijatnog zadaha dovodi sve što može stvoriti naslage na zubima, pa je oralna higijena vrlo važna, a sa njom i poseta stomatologu.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track