DEVOJČICA (3) JE NAGLO POSTALA NESREĆNA I PRIVRŽENA RODITELJIMA: Mesecima su ih lekari ubeđivali da je to zbog VIRUSA, a onda su saznali STRAŠNU DIJAGNOZU (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen

OČAJNI RODITELJI

DEVOJČICA (3) JE NAGLO POSTALA NESREĆNA I PRIVRŽENA RODITELJIMA: Mesecima su ih lekari ubeđivali da je to zbog VIRUSA, a onda su saznali STRAŠNU DIJAGNOZU (FOTO)

Život -

Beatriz Farmer-Maja (3) u julu 2018. godine naglo je postala izuzetno privržena roditeljima i jako nesrećna. Njeni roditelji Laura Farmer-Maja (39) i Tijago Maja (40) mislili su u početku da je to smao prolazna faza. Ipak su odveli Beatriz kod lekara jer je imala i groznicu, bolele su je noge i bila je probirljiva kada je hrana u pitanju.

Lekari su tvrdili da ima virus i dali joj antibiotike. Ipak, zabrinuti roditelji nisu verovali da je samo to. Nekoliko meseci nakon što su lekari ignorisali simptome, dijagnostikovali su joj neuroblastom, rak koji najčešće pogađa decu do pet godina.

Ova zastrašujuća vest usledila je nakon što Beatrizin otac Tijago nije želeo da napusti bolnicu jer je sam na Guglu otkrio potencijalnu dijagnozu i želeo je da Beatriz pregledaju specijalisti.

- Pre dijagnoze, Beatriz je bila prilično nestašna, ali kada je napunila dve godine iznenada je postala jako privržena i izbirljiva prema hrani i stalno je imala groznicu. Lekar opšte prakse je verovao da je u pitanju virus i dao joj antibiotike. Kada je počela da se žali na bol u nogama odveli smo je u hitnu gde su uradili neke dodatne testove, ali i dalje su tvrdili da je u pitanju virus. Teško je postaviti pravu dijagnozu dok je dete još malo da može da objasni kako se oseća, ali u pozadini naših misli znali smo da je nešto loše - rekla je Beatrizina mama Laura.

Njen otac je zahtevao od njenog lekara opšte prakse da joj napravi dodatne pretrage. Analize krve su pokazale da nešto nije u redu, pa su Beatriz hitno poslali u bolnicu. Tamo su lekari otkrili kvržicu iznad bubrega i dijagnostikovali joj neuroblastom.

Rak je agresivan i daje oko 40 posto šanse za dugoročno preživljavanje.

- U bolnici su dvaput rekli da se verovatno radi o virusu, ali odbio sam da napustim bolnicu dok nisam video stručnjaka. Čekao sam tri sata dok neko od starijih lekara ne bude slobodan, a onda su Beatriz pregledali različiti specijalisti koji su joj uradili sve vrste testova, uključujući i rendgen i ultrazvuk. Kada su se moji strahovi s Gugla pokazali istinitim, to je bio vrlo čudan osećaj. Iako mi se život okrenuo, gotovo mi je laknulo jer sam bio u pravu - rekao je Tijago.

Beatriz su uputili u bolnicu Great Ormond Street u Londonu, gde su obavili dodatna ispitivanja, uključujući skeniranje, analize krvi i biopsiju. Započela je s hemioterapijom već nakon nedelju dana nakon što su joj dijagnostikovali rak.

Laura i Tijago žele da pozovu sve roditelje da prate ponašanje svoje dece.

- Želimo da proširimo svest o tome koliko je teško dijagnostikovati karcinom kod male dece. Ako vam se dete ne čini u redu, trebalo bi da zatražite dodatne testove - zaključila je Laura.

Kurir.rs/The Sun/Foto: Printscreen/facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track