REVOLUCIONARNA STVAR U SLUŽBI VAŠEG ZDRAVLJA: Sportistima povećava IZDRŽLJIVOST, a žene uz pomoć EMS treninga gube KILOGRAME!
Foto: Privatna Arhiva, Shutterstock

fiskultura saveti stručnjaka

REVOLUCIONARNA STVAR U SLUŽBI VAŠEG ZDRAVLJA: Sportistima povećava IZDRŽLJIVOST, a žene uz pomoć EMS treninga gube KILOGRAME!

Život -



EMS trening je revolucionarna stvar koja je u službi zdravlja, rehabilitacije, lepote: spoj medicinske kineziterapije i modernog fitnesa prilagođava se uzrastu, potrebama i zdravstvenom stanju svakog pacijenata - vežbača piše Srđan Anđelkov, specijalista fizioterapije, međunarodni ekspert za dijagnostičke metode i tehnike manuelne terapije u praksi, posebno kičmenog stuba i perifernih zglobova.

Srđan Anđelkov, fizioterapeut
foto: Privatna Arhiva

Terapijsko vežbanje, kineziterapija, zasnovano je na primeni vežbi na naučnim pricipima radi povećanja snage, izdržljivosti i mobilnosti osoba kod oštećenja lokomotornog aparata, prevencije bola i popravljanja opšteg stanja organizma. Medicinski fitnes je kombinacija rehabilitacionog vežbanja određenih slabih tačaka u ljudskom telu kao posledica ranije povrede (leđa, kolena, ramena...) i preventivnog kompletnog funkcionalnog treninga uz individualni rad fizioterapeuta trenera.

žena, Vežbanje, teg
foto: Shutterstock

Medicinski fitnes može da se obavlja uz primenu najsavremenije tehnologije Wies pro bežičnih odela za selektivnu elektrostimulaciju mišića (EMS), što doprinosi smanjenju mogućnost ponovnog povređivanja i obnavljanja povrede kičmenog stuba, uz efekat jačanja mišića celokupnog tela. Spoj medicinske kineziterapije i modernog fitnesa prilagođen je uzrastu, potrebama i zdravstvenom stanju pacijenata/vežbača. Ova revolucionarna fitnes tehnologija funkcioniše tako što upotrebom najsavremenije opreme šalje neprimetne spoljne električne impulse direktno ka mišićima. Na taj način prirodne kontrakcije su jače i postiže se efikasniji trening od konvencionalnog. Trening primenom Wies pro odela je potpuno bezbedan i ne stvara opterećenje na zglobove i zglobne veze. Telo EMS impulse prihvata prirodno, s obzirom na to da se radi samo o pojačavanju prirodnih impulsa koje proizvode naši mišići.

EMS trening
foto: Shutterstock

Elektromišićna stimulacija se primarno koristi u medicinske svrhe, a sada je dobila svoju primenu i u fitnesu zarad postizanja boljih i bržih rezultata. Pored višestruke efikasnosti u odnosu na trening u teretani, ključna prednost EMS treninga je ušteda vremena. Trening traje svega 20 minuta i tako je idealno prilagođen brzom tempu života koji nosi moderno doba. Dva do tri treninga nedeljno su sasvim dovoljna, a jedan EMS trening je zamena za čak četiri sata provedena u teretani!

Prvi efekti se vide za četiri do šest treninga: EMS popravlja držanje tela, pomaže u otklanjanju bolova u leđima i kukovima, popravlja kardiovaskularni sistem i cirkulaciju, pomaže u procesu oporavka nakon povrede, pomaže i asistira u postoperativnom procesu nakon ortopedskih operacija, a preventivno deluje u cilju izbegavanja ortopedskih operacija.

plank, vežba, vežbanje
foto: Shutterstock

EMS u službi fitnesa i sporta povećava izdržljivost i efikasnost, doprinosi razvoju maksimalne snage, uz rast mišića i povećanje mišićne mase. Razvija i jača trbušne mišiće (six pack), ispravlja mišićne neuravnoteženosti. U službi lepote i izgleda, ova vrsta treninga takođe je odlična jer se pomoću njega otklanja višak kilograma i masnih naslaga, oblikuju struk, zadnjica i druge problematične regije. Poboljšava se metabolizam, regulišu način i navike u ishrani, učvršćuju se koža i tkivo, tretira na pravi način celulit. Ukratko - poboljšava se vitalnost organizma.

plank, vežba, vežbanje
foto: Shutterstock

Kvalitetan put do boljeg zdravlja

Transkutana električna nervna stimulacija je metoda lečenja bola električnim draženjem nervnih završetaka u koži naizmeničnim niskofrekventnim strujama.

Elektroprocedure imaju toplotni, analgetski, antiedematozni i stimulišući efekat na meko tkivo i nervna vlakna. Deluju dubinski, direktno na muskulaturu, nerve, zglobove i metaboličke promene, izrazito su analgetski pa se koriste za sva bolna stanja.

Biološki efekti su nesumnjivi: stimuliše se krvotok, vrši oksigenaciju tkiva, ubrzava se limfotok, brže se odstranjuju toksini. Povećavaju se nadražljivost i sprovodljivost perifernih nerava, što deluje stimulativno na oštećene nerve: inhibitorno na simpatikus, a stimulišu parasimpatikus.

Elektroprocedure stimulišu zarastanje rana, stvaranje kalusa kod fraktura, deluju antiinflamatorno, smanjuju PH vrednost ka alkalnosti. Kod ginekoloških bolesti pomažu u lečenju upalnih procesa.

(Kurir.rs/Zdravlje)

Bonus video:

02:53

DR DUŠANKA SRUŠILA MITOVE O ADITIVIMA: Nemoguće je zamisliti hranu bez njih, 2000 ih je u upotrebi! Jedan posebno RAZARA DNK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track