U JULU u LASER MEDU kompletan pregled prostate + dodatno ispitivanje
Foto: Promo

Za muškarce starije od 50 prevencija je prvi korak u očuvanju zdravlja prostate

U JULU u LASER MEDU kompletan pregled prostate + dodatno ispitivanje

Život -

Prostata je mali organ smešten ispod mokraćne bešike i omotan oko uretre (mokraćnog kanala). Zbog njenog položaja, problemi s mokrenjem često se pripisuju bešici. Karakteristični simptomi su: hitan nagon za mokrenjem, peckanje, slab mlaz ili nemogućnost mokrenja. Zapravo, uzrok ovih neprijatnosti obično je dobroćudno uvećanje prostate. Dešava se polako i postepeno. Ako je normalna veličina prostate oko 30 grama, ona prilikom uvećanja može dostići dva pa i tri puta veću težinu od normalne, a u težim slučajevima i preko 150-200 grama.

Urologija
foto: Promo

Savremena medicina razvila je čitav niz laserskih sistema koji ovaj problem rešavaju bez krvarenja. A laserski zrak je zamenio potrebu za skalpelom, hirurškim rezovima i šavovima. Tulijum od 200 vati danas se smatra novom erom u laserskoj hirurgiji prostate. On kombinuje prednosti prethodnih generacija lasera, nadograđuje ih i zato su i njegovi rezultati prvoklasni. Već 2 godine je na raspolaganju kod nas – u LASER MEDU.

Tulijum od 200 vati odlikuje:

  • najveća snaga prilikom isparavanja žlezde. Snaga od 200 vati predstavlja apsolutni vrh u tehnološkom smislu. Mogućnosti koje pruža hirurgu i pacijentu su izuzetne: brzo isparavanje, kraće operativno vreme, brži oporavak.
  • najveća preciznost prilikom prodiranja u tkivo – samo 0,2 mm. Tulijum od 200 vati emituje lasersku energiju od središnjeg dela prostate ka njenoj kapsuli (njenim spoljnim granicama), bez opasnosti od oštećenja okolnih tkiva.
  • kombinovana energija koja ga čini pogodnim i za razbijanje kamenja u donjem urinarnom traktu.

Laserska operacija prostate se preporučuje onda kada se iscrpe mogućnosti medikamentoznog lečenja i nalaže se hirurško lečenje. Operacija je minimalno invazivna, radi se u spinalnoj anesteziji i u potpunosti je bezbedna za muškarca. Njena ogromna prednost je jednodnevni boravak u bolnici i vraćanje normalnog mokrenja. Čak i muškarcima sa trajnim kateterom, bez obzira na period nošenja.

U JULU u LASER MEDu Beograd PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE, koji obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima, merenje rezidualnog urina, tumor marker PSA + transrektalno ultrazvučno skeniranje

Transrektalno ultrazvučno skeniranje se izvodi pomoću specijalne sonde, koja skenira sva područja prostate. Metoda je visoko osetljiva i pruža detaljne informacije o stanju žlezde.

LASER MED - 4 filijale u Bugarskoj i Srbiji, prvoklasna tehnika i 11-godišnje iskustvo u laserskoj hirurgiji prostate.

tel. 011 7 357 357 mob. 069 5 357 357 www.lasermed.rs

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track