Danijela Pantić Conić

OMILJENA TV VODITELJKA PROGOVORILA O SVOJOJ ISHRANI: Uz vegetarijansku kuhinju sam dobila mnogo

Život -

Bez obzira da li se neko opredeli za vegetarijanski režim ishrane iz zdravstvenih, religioznih, ekonomskih, ekoloških razloga ili isključivo zbog zaštite životinja, pre toga bi svakako trebalo da se testira i konsultuje se sa nutricionistom i lekarom.

Nutricionista Milena Radomirović navodi za Kurir televiziju da je potrebno uraditi laboratorijski nalaz, strukturu i odnos mišića i masti, a naglašava da je ovaj tip ishrane preporučljiv kod osoba sa pojedinim zdravstvenim tegobama.

nutricionista
foto: Kurir TV

"Kod onih sa nekim vrstama kancera, kod bubrežnih bolesnika gde ne bi trebalo unositi proteine životinjskog porekla, kod kardiovaskularnih pacijenata", navela je ona.

A da je uticaj vege ishrane blagotvoran po organizam, potvrdila je i višegodišnja veganka i voditeljka Kurir televizije Danijela Pantić Conić.

"Mnogo sam se iznenadila koliko sam dobrih stvari dobila time, da se naspavam za kraće vreme, da se budim odmorna, da posle ručka nisam umorna, koža mi se očistila dosta i dobila sam više energije"

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track