01:40

DR KRISTINA ŠOKIRALA: BOTOKS JE LEK, ON DOLAZI IZ PRIRODE! Savetuje da se daje i maloj deci

razbila mitove

DR KRISTINA ŠOKIRALA: BOTOKS JE LEK, ON DOLAZI IZ PRIRODE! Savetuje da se daje i maloj deci (VIDEO)

Život -

Predsednica Udruženja estetske medicine Srbije, dr Kristina Davidović objasnila je da je botoks jedini registrovani lek kad je antiejdžing u pitanju.

Objasnila je da se on upotrebljava i kod dece, u lečenju paralize i migrene.

- Toliko postoji nedoumica kad je u pitanju botoks. Botoks je zapravo jedini registrovani lek u antiejdžingu. Sve ostale supstance nisu toliko efektivne kao botoks, on dolazi iz prirode. Koristi se i kod, dece kod paraliza i migrena. On nije štetan, reciklira se u našem organizmu, bitno je samo da se upotrebljava na pravi način - rekla je Davidović gostujući u Pulsu Srbije na Kurir televiziji.

Kristina Davidović
foto: Kurir televizija

Doktorka je apelovala da botoks mora pravilno da se koristi i a bude u rukama dobro istreniranog doktora.

- Kada kažemo da botoks mora pravilno da se koristi, prvo na šta mislimo jeste da treba da bude u rukama dobro istreniranog doktora koji ume da prepozna indikacije. Nisu sve bore za botoks, već samo mimične. Popularni botoks "hvata" postepeno, nakon 15 dana pacijent dolazi na kontrolu da ukoliko se mišići nisu dovoljno relaksirali da se botoks popravi - objasnila je Kristina.

Kristina Davidović
foto: Kurir televizija

Kristina je razbila i mit da je veštački izgled lica posledica botoksa. Naime, naduveni izgled je posledica preteranih filera i hirurških intervencija.

- Botoks je registrovan kao lek, dozno je zavisan i ima svoje indikacije i kontraindikacije, kao i neželjena dejstva. Radi se isključivo kod doktora. Sve češće smo bili svedoci nadrilekarstva, se ono što se dešava u kozmetičkim salonima ne potpada pod domen zdravstvene inspekcije. Moramo da vodimo računa kad je to u pitanju. Alergije na botoks su veoma retke, ali doktori reaguju na vreme. Veštački izraz lica ne potiče od botoksa već od prekomerne upotrebe filera poput hijalurona i hirurških intervencija, to moram da napomenem - objasnila je doktorka Davidović.

Kristina Davidović
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:29

DOKTORKA SNEŽANA MILETIĆ O LIPOSUKCIJI: U Srbiji je ovo jako popularna operacija, pogotovo kod muškaraca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track