Lečenje adenoma prostate prolazi kroz 3 faze
Foto: Promo

Lečenje adenoma prostate prolazi kroz 3 faze

Život -

Adenom je dobroćudno uvećanje žlezde prostate, koje se javlja u poznijim godinama i izaziva različite vrste urinarnih tegoba kod muškarca. Obično se prvi simptomi javljaju nakon 50. godine, a težina problema je individualna od slučaja do slučaja. Tada počinje i briga o prostati – godišnji preventivni pregledi, sa ciljem da se prate promene i ustanovi metoda kontrolisanja stanja žlezde.

Prva faza je praćenje. Primenjuje se kod muškaraca sa blažim simptomima gde se smenjuju faze pogoršanja i poboljšanja simptoma. Preporučuje se promena načina života uz više kretanja i odlaganje uzimanja lekova zbog neželjenih dejstava.

Sledeća, druga, faza je terapija lekovima. Ovoj fazi se pristupa kada, uprkos promeni navika i ishrane, tegobe postanu izraženije. Nagoni na mokrenje postaju sve učestaliji i neodloživi, a praćeni su i osećajem nepotpuno ispražnjene bešike. Lekovi pomažu u kontrakciji mišića mokraćnog sistema, te samim tim utiču i na proces mokrenja, ali ne mogu zaustaviti rast tkiva prostate.

Poslednja, treća, faza lečenja je operacija. Ona je neophodna onda kada uzimanje lekova više nije efikasno i ne može da drži stanje pod kontrolom. Akutno zadržavanje mokraće, postavljanje katetera, zadržavanje preko 50ml rezidualnog urina, pojava komplikacija kao što su zapaljenje mokraćnih kanala, kamenje i problemi sa bubrezima, preduslovi su koji iziskuju uklanjanje prostate. U Bugarskoj se primenjuju sve operativne metode – otvoreni tip, TUR i laserska hirurgija i dostupne su sve laserske tehnologije. Međutim, nisu svi laseri isti. U ovom trenutku, Tulijum od 200 vati je neprikosnoveni lider. Dostupan je specijalistima u Laser Medu. Tehnologija ima vodeće pokazatelje snage i preciznosti. Dizajniran je tako da može da izvede sve tehnike u laserskoj hirurgiji prostate bez obzira na veličinu prostate. Operacije izvodi tim hirurga koji je svojim svakodnevnim radom stekao najveće praktično iskustvo u našoj zemlji.

U LASER MEDu Beograd PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE, koji obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima prostate, merenje rezidualnog urina, tumor marker PSA.

LASER MED - 4 filijale u Bugarskoj i Srbiji, prvoklasna tehnika i 11-godišnje iskustvo u laserskoj hirurgiji prostate.

tel. 011 7 357 357

mob. 069 5 357 357

www.lasermed.rs

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track